Medewerkers Sanquin geven opkikker van 15.000 euro

Een groot aantal medewerkers van Sanquin heeft hun kerstpakket geschonken aan Stichting Opkikker. De waarde van het kerstpakket is omgezet in een gelddonatie van meer dan 15.000 euro.

Opkikker is net als Sanquin elke dag bezig is om het leven van patiënten te verbeteren. Opkikker verzorgt speciale dagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Voorzitter van de Raad van Bestuur Theo Buunen en dokter Marie-José Wouters van Sanquin overhandigden een cheque van 15.350 euro aan directeur Ruud Sliphorst van Opkikker.

‘De medewerkers van Sanquin voelen zich maatschappelijk betrokken bij Stichting Opkikker,’ vertelt Buunen, ‘om zieke kinderen en hun families te verblijden met een mooie dag’.

Voor meer informatie over Stichting Opkikker: www.opkikker.nl

Sanquin
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.

Plaats een reactie