Sanacure opent eerste ichthyotherapie kliniek in Nederland

Op maandag 28 februari 2011 opende Sanacure in Tegelen (Noord Limburg) haar eerste ichthyotherapie kliniek van Nederland. Ichthyotherapie is een natuurlijke behandelmethode voor specifieke huidziektes zoals psoriasis en eczeem. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van verwarmde kuurbaden en kleine heilzame visjes “Garra Rufa” genaamd.

Een Pilot Studie aan de medische universiteit van Wenen, heeft aangetoond dat een behandeling met de “doktervisjes” duidelijke positieve resultaten geeft bij psoriasis. De proefpersonen ondergingen drie weken ichthyotherapie bij een poliklinische behandelingsfaciliteit in Oostenrijk tussen 2002 en 2004. De belangrijkste uitkomsten waren dat de totale relatieve vermindering van psoriasis bij een deel van de patiënten met 75% verbeterde en bij het andere deel met 50%. Een totaal van 87,5% van de patiënten gaf aan een gunstiger resultaat te hebben met ichthyotherapy, in vergelijking met andere therapieën. 65% verklaarde dat de terugval van hun symptomen minder ernstig was dan vóór de behandeling. Er waren geen significante bijwerkingen.

Al sinds lange tijd is bekend dat vooral patiënten met psoriasis en eczeem veel baat hebben bij deze behandeling met uitzicht op een gladde, gave, jeukvrije huid. De behandelmethode is 100% natuurlijk en heeft derhalve geen nare bijwerkingen. De behandeling was voorheen alleen beschikbaar in het buitenland maar Sanacure biedt deze effectieve behandelmethode nu ook aan in Nederland.

Afhankelijk van de persoonlijke situatie kunnen de klachten na een kuur gemiddeld 8 maanden wegblijven. Bovendien wordt de behandeling als zeer aangenaam ervaren! De therapie is tevens geschikt voor behandeling van acné, huidirritatie, droge huid en huidverjonging.

Via www.sanacure.nl kan men contact opnemen voor een gratis intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt bekeken of men in aanmerking komt voor de behandeling.

Plaats een reactie