Samenwerking Weight Watchers en Diakonessenhuis Utrecht

Weight Watchers en het Diakonessenhuis in Utrecht zijn een samenwerking overeengekomen bij de nazorg van patiënten met een hartstoornis. Het Diakonessenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland waar deze vorm van nazorg wordt aangeboden. “Een beter afslankresultaat geeft de patiënt een grote gezondheidswinst en daarmee een kostenbesparing voor de ziekenzorg. Samenwerking met artsen in de strijd tegen overgewicht is cruciaal”, aldus Jeanine Lemmens, CEO Weight Watchers Benelux.

In het Diakonessenhuis is een proef gestart in samenwerking met het wetenschappelijk bewezen programma van Weight Watchers. De cardioloog van het ziekenhuis verwijst de hartpatiënt door naar coaches van Weight Watchers. Deze coaches hebben een opleiding gevolgd in het omgaan met patiënten. Een coach begeleidt de groep patiënten iedere week in het Diakonessenhuis.

Dr. Jeroen Bucx, cardioloog Diakonessenhuis: “Wij bieden onze hartpatiënten na ziekenhuisopname hartrevalidatie aan. Ook om een gezonde leefstijl te krijgen en te behouden. Afvallen is daar een belangrijk onderdeel van. Het vermindert de kans op herhaling van een infarct of andere uitingen van hart- en vaatziekten aanzienlijk. De samenwerking tussen artsen en Weight Watchers is een krachtige combinatie. Daarom verwacht ik dat we de Weight Watchers methode na de pilotfase aan al onze hartpatiënten aan zullen bieden.”

In het Britse medisch tijdschrift The Lancet is vandaag een internationale studie gepubliceerd waaruit blijkt dat de afslankresultaten verdubbeld worden wanneer de arts patiënten met overgewicht of obesitas doorverwijst naar het afslankprogramma van Weight Watchers.

“Met de resultaten voortkomend uit deze studie maken wij een statement naar de toekomst”, bevestigt Jeanine Lemmens, CEO Weight Watchers Benelux. “Ik ben ervan overtuigd dat de eerste initiatieven in het Diakonessenhuis het begin zijn voor een landelijke benadering en graag doe ik een oproep aan alle huisartsen, medische instanties en zorgverzekeraars om dit type van samenwerkingsverbanden een kans te geven.”

Plaats een reactie