Samen tegen borstkanker

Wij gaan ervoor! Samen proberen wij het grootste, menselijke Pink Ribbon lint ter wereld te maken. Dat doen we op zaterdag 1 oktober in het stadion van FC Eindhoven. Wij hebben minstens vierduizend mensen nodig om het wereldrecord te breken dat op naam staat van Saudie Arabië. Vrijdag 5 augustus 2011 is de officiele kick-off van onze campagne: Samen tegen borstkanker.

De wereldrecordpoging is een initiatief van Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Met deze wereldrecordpoging wil het ziekenhuis borstkanker onder de aandacht brengen. En dat is hard nodig, want één op de acht vrouwen krijgt de diagnose borstkanker te horen.

Oktober is internationaal borstkankermaand. Het behalen van het wereldrecord is een mooie start van de borstkankermaand. Vandaar dat wij zo veel mogelijk mensen oproepen om mee te helpen het grootste Pink Ribbon-lint ter wereld te vormen. Inschrijven kan via de site www.samentegenborstkanker.nl. Wij vragen iedereen om in het roze gekleed te komen. Er worden ook roze t-shirts verkocht. De opbrengst gaat natuurlijk naar het goede doel.

Na de wereldrecordpoging is er een spetterend concert met DJ La Fuente, Voice of Holland-finalisten Anne, Meike en Joan en de Eindhovense band JD Walker. Alle artiesen werken geheel belangeloos mee aan de recordpoging. De organisatie is nog in gesprek met een aantal andere artiesten voor deze bijzondere dag.

De opbrengst van de actie gaat naar Stichting Máxima en Stichting Pink Ribbon. Stichting Máxima is het goede doel van Máxima Medisch Centrum en zet zich in voor patiënten met borstkanker uit de regio Eindhoven. De stichting helpt mee net dat beetje méér mogelijk te maken voor patiënten in een warme, veilige en vriendelijke omgeving. Een stukje thuis in het ziekenhuis. Daarnaast richt Stichting Máxima zich op wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker en naar betere behandelingen. De actie wordt mede georganiseerd voor Stichting Pink Ribbon, een fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. Zij heeft als doel het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor patiënten en hun omgeving te verbeteren.

De actie is op zaterdag 1 oktober, start om 11.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Het lint wordt gevormd in het stadion van FC Eindhoven aan de Charles Roelslaan 1 in Eindhoven.

Plaats een reactie