Samen Sterker wint Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010

Samen Sterker – door dik en dun! van LFB Noordwest is winnaar van de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010. Deze leefstijlcursus voor mensen met een verstandelijke beperking wint hiermee 25.000 euro. Zorgverzekeraar Agis looft elk jaar de Zorgverbeteraarsprijs uit om vernieuwing en verbetering in de zorg te stimuleren.

Bert Huiskamp, juryvoorzitter en voorzitter Verzekerdenraad van Agis, reikte donderdagmiddag jl. na presentaties door de vijf genomineerden de hoofdprijs uit.

Samen Sterker is een cursus waarin mensen met een verstandelijke beperking elkaar leren gezond te koken en meer te bewegen. Cursisten worden betrokken bij hun eigen unieke leerproces om hun leefstijl te veranderen. Tijdens een elevator pitch op de prijsuitreiking hadden twee deelnemers aan de cursus een overtuigend verhaal verteld. ‘Het mooie is dat we het zelf doen. Mensen met een verstandelijke beperking vinden het soms moeilijk om gezond te leven. Maar als je daar samen aan werkt, voel je je vanzelf beter én fitter.’

Jurycommentaar

Unaniem wees de jury Samen Sterker aan als winnaar. Bert Huiskamp: ‘Het project komt duidelijk voort uit de eigen kracht van de mensen zelf. De cursus is echt voor-en-door. Samen Sterker is niet alleen gezond, maar is ook goed voor het zelfbeeld.’

Genomineerden

De vier overige genomineerde projecten waren: ‘Fysio-online’ van Zorggroep Almere, ‘Open podium: een open benadering voor ggz-cliënten’ van Mentrum, PAL4 Palliatief van Aveant en ‘Een steekje los? Een eigenwijs spel’ van Zorgbelang Gelderland. Voor de prijs hadden zich 73 projecten aangemeld.

Jury
De jury van de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010 bestaat uit:
– Bert Huiskamp, voorzitter jury, voorzitter Verzekerdenraad Agis Zorgverzekeringen
– Jolanda Buwalda, Raad van Bestuur Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra
– Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr
– Frans Boonekamp, huisarts
– Nel Klaasse Bos, adviseur maatschappelijke vernieuwing
– Anja Laeven, directeur Stichting Cliëntenbelang Utrecht
– Anouk Gomes, accountmanager gebied Amsterdam Agis Zorgverzekeringen

Plaats een reactie