Samen sterk tegen angst en agressie

Ouders, behandelaars en onderwijs moeten zich samen sterk maken voor adequate begeleiding van kinderen die door hun leer- en gedragsproblemen reageren met angst en agressie. Dat vindt Oudervereniging Balans, die zich sterk maakt voor de belangen van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, zoals ADHD, autisme en dyslexie. Daarom organiseert zij een groot symposium over dit onderwerp op vrijdag 1 oktober in het Beatrixtheater in Utrecht.

Op het symposium, dat bedoeld is voor onder anderen leerkrachten, ouders, hulpverleners en deskundigen en andere geïnteresseerden, spreken zeven deskundigen op het gebied van stoornissen in leren en/of gedrag over hun visie op het onderwerp angst en agressie. Dat doen zij zowel vanuit theorie als vanuit de praktijk. Ook wordt een film vertoond waarin verschillende ouders van kinderen met problemen hun persoonlijke verhaal vertellen.

Kinderen met leer- en gedragsproblemen tonen vaker dan gemiddeld emoties als extreme angst en agressie. Sommige kinderen trekken zich uit onvermogen en frustratie terug. Anderen reageren luid en duidelijk, maar helaas niet altijd even effectief. Om deze kinderen te kunnen helpen is het noodzakelijk om te leren begrijpen wat het verdriet en de onmacht is achter hun gedrag. Vooral omdat ‘onhandigheid’ van het kind in sociale contacten en de reactie van de omgeving hierop en belangrijke rol spelen.

Plaats een reactie