Zwaarste run van Europa voor happy few

Maar liefst 14.000 lopers hadden zich aangemeld voor de Fisherman’s Friend StrongmanRun 2010. Slechts 8.000 atleten hebben uiteindelijk een startbewijs gekregen. Meer plaatsen zijn er niet voor de meest populaire cross country run van Europa. De 4e Fisherman’s Friend StrongmanRun vindt plaats op 18 april 2010 op het terrein van Airport Weeze in Niederrhein, bij Nijmegen over de grens. Het is een waar sport- en kijkspektakel. Er lopen dit jaar ook veel Nederlanders mee. De bekendste daarvan is Leontien Zijlaard-van Moorsel. Het is haar eerste StrongmanRun.

27 zware hindernissen
De StrongmanRun is geen gewone run. Het vergt enorm veel van de meest ervaren sporters. In totaal dienen 27 lastige hindernissen genomen te worden over een traject van 18 kilometer. De deelnemers dienen binnen drieëneenhalf uur gefinisht te zijn. Het parcours heeft alles wat een cross zwaar maakt: los zand, hoge bergen, koud water en autobanden. De hindernissen heten: Danger Zone, Gimme Shelter, Playa de Weeze, Black Sea, Spider’s Web, Dirty Dancing, Gravity Test, Loch Nass, Quicksand, Gulf of Weeze, Canale Grande, The Rock, Sea of Glory en Great Canyon.
‘Het nieuwe terrein is voorbestemd voor de moeilijkste loop aller tijden. Als ik denk aan alle vermoeide maar gelukkige gezichten van de finishers van de afgelopen twee jaar, dan ben ik er van overtuigd dat we dit jaar een prachtige race gaan krijgen. Het gebied is een perfect domein voor alle deelnemers, op zoek naar een echt grote uitdaging’, aldus Monique Koelink, productmanager Fisherman’s Friend Nederland.

Informatie
Informatie over de StrongmanRun vindt u op www.fishermansfriend.de/strongmanrun of via twitter www.twitter.com/strongmanrun. Het terrein is op zondag 18 april vanaf 6.00 uur toegankelijk. De hindernissen kunnen dan bekeken en ingeschat worden. Vanaf 8.00 uur zorgt Fisherman’s Friend voor een warming-up. Om 12.00 valt het startschot voor de zwaarste run allertijden. Sterk spul hè, die Fisherman’s Friend…

Plaats een reactie