Ruim 50% van Nederlanders meer dan vijf uur per week tijd voor zichzelf

Vijf op de tien Nederlanders last wekelijks minstens vijf uur in voor me-time. Slechts 4,8% van ons doet dit nauwelijks en komt nog geen uur per week toe aan tijd voor zichzelf. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder ruim 1000 respondenten in opdracht van Super de Boer.

Mannen ontspannen meer van koken dan vrouwen
Opvallend is dat met name de groep 35-44 jarigen nauwelijks aan tijd voor zich zelf lijkt toe te komen. Bijna de helft van hen geeft aan minder dan een uur per week vrij te kunnen maken hiervoor. In dat ene uurtje gaat deze leeftijdsgroep graag in bad. Ook opvallend is dat 11% van de mannen zegt te gaan koken als ze een moment voor zichzelf willen hebben. Van de vrouwen is dit 7,8%.

Moment voor jezelf
Meer dan de helft van de respondenten geeft aan meer dan vijf uur per week tijd vrij te maken voor zich zelf. Slechts 4,8% zegt dit minder dan 1 uur per week te kunnen doen. Tijdens dit moment voor jezelf grijpt 70% van de Nederlanders naar een boek of wordt een film opgezet. Eén op de drie kiest ervoor om dit moment te gebruiken om te sporten, mannen net iets vaker dan vrouwen. Laatstgenoemden kunnen zich ook prima vermaken met thee en koekjes op de bank (14,4%).

De 50-plussers onder ons, lijken het meest te ontspannen van sporten. Hoe ouder men wordt, hoe meer me-time aan sport wordt besteed. Maar bijna de helft van de ondervraagden ouder dan 50 heeft dan ook meer dan 5 uur per week tijd voor zichzelf te hebben.

Plaats een reactie