Ruim 2 miljoen Nederlanders namen deel aan Herinneringsminuut

Donderdagavond 30 december dachten ruim 2 miljoen Nederlanders aan iemand die hen ontvallen is tijdens de Herinneringsminuut die tegelijkertijd werd uitgezonden op Nederland 1, RTL4, SBS6 en de regionale zenders van ORN. Bijna 3 miljoen mensen zagen hoe Robert ten Brink donderdagavond de Herinneringsminuut inleidde waarna een stille minuut lang kaarsvlammetjes met namen in beeld gebracht werden. Inmiddels zijn al meer dan 4.500 kaarsjes via herinneringsminuut.nl ontstoken.

Een rondgang langs de kijkers van 18 jaar en ouder door een onafhankelijk onderzoeksbureau liet zien dat 76% van de kijkers, ruim 2 miljoen mensen, de Herinneringsminuut ook daadwerkelijk hebben aangegrepen om aan overleden dierbaren te denken. Liefst 86% gaf aan een vervolg van de Herinneringsminuut zeer (66%) tot enigszins (20%) op prijs te stellen. Ook de waardering en deelname is onderzocht. De Herinneringsminuut wordt over de gehele breedte van de Nederlandse bevolking hoog gewaardeerd. Het initiatief kreeg als gemiddeld rapportcijfer een 8,2.

De Herinneringsminuut werd dit jaar voor de tweede keer gehouden met als doel ruimte te scheppen voor een gezamenlijk moment om onze overleden dierbaren te herinneren. Uitvaartorganisatie Yarden is initiatiefnemer van de Herinneringsminuut.

Plaats een reactie