Rotterdam kookt over!

Op 3 december verschijnt het kookboek ‘Rotterdam kookt over!’. Het boek wordt uitgegeven door Pension Maaszicht, opvang voor dak- en thuisloze jongeren in Rotterdam. In het boek ontmoeten jongeren spraakmakende Rotterdammers, ze duiken samen de keuken in en gaan aan tafel. Het is een sociaal kookboek met 15 leuke, aangrijpende en inspirerende ontmoetingen en ruim veertig verrassende recepten. Het boek ziet het levenslicht tijdens de uitreiking van de Altijd Onderwegprijs door Prinses Maxima in Rotterdam.

Rotterdam kookt over! is gemaakt omdat Maaszicht vijftien jaar bestaat en het eigen leer-werkproject in restaurant Millers tien jaar aan de weg timmert. De combinatie van jongeren, eten en koken is voor de hand liggend. Rotterdam kookt over! geeft letterlijk een kijkje in de keuken bij een aantal bekende Rotterdammers, zoals bij lingerieontwerpster Marlies Dekkers, columniste Carrie, de familie Opstelten en zangeres Suzanna Lubrano. Andere ontmoetingen zijn met Wilfried de Jong, Hugo Borst, Mario Been, de korpschef van de politie Rotterdam Rijnmond de heer Meijboom, Jörgen Raymann en de gepensioneerde driesterrentopkok Cees Helder. Het voorwoord is geschreven door Prinses Margriet en Peter Faber.

De menu’s zijn meestal gebaseerd op het lievelingseten van de jongere, ze kregen echter een culinaire switch van de chefkok van Millers. Dit garandeert hoogwaardige en inspirerende recepten. De gesprekken zijn aangrijpend, vriendelijk en coachend. Ze gaan over vroeger en toekomst, passie en ambitie en over lekker eten.

De prijs van het boek is € 22,50 en het is te koop via www.rotterdamkooktover.nl . De opbrengst komt ten goede aan projecten voor zwerfjongeren van Pension Maaszicht. Ieder jaar slaagt ruim tachtig procent van de jongeren, zij werkten aan de thema’s wonen, leren en werken en verlaten de voorziening met zicht op een positieve toekomst.

Plaats een reactie