Röpcke-Zweers Ziekenhuis start met nazorggroep voor jongere CVA-patiënten

Bij voldoende aanmeldingen, zal het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg starten met een nazorggroep voor jongere CVA-patiënten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Tijdens de bijeenkomsten krijgen de deelnemers informatie over de gevolgen van een beroerte en kunnen ze ervaringen uitwisselen.

De nazorggroep CVA is bedoeld voor patiënten – en hun eventuele partner, die een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct) hebben gehad. In kleine groepjes wordt gesproken over wat de gevolgen voor de deelnemers betekenen in hun dagelijkse leven. Wat zijn de lichamelijke en geestelijke gevolgen van een beroerte. Hoe ga je om met de emotionele gevolgen en met karakterveranderingen? Hoe ga je om met reacties uit de omgeving?

Jongere CVA-patiënten
Omdat jongere CVA-patiënten vaak andere problemen ervaren, bijvoorbeeld bij hun werk of omdat ze nog (jonge) inwonende kinderen hebben, wil het ziekenhuis ook starten met een nazorggroep speciaal gericht op die categorie.

Er zijn zeven bijeenkomsten van twee uur. De verpleegkundig specialist neurologie, maatschappelijk werker en psycholoog werken mee aan de nazorggroep. Zij werken onder verantwoording van de revalidatieafdeling van de Saxenburgh Groep. Bij de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van het cursusboek ‘Hersenscherven na een beroerte’. Cursisten kunnen dit boek zelf aanschaffen.

Voor aanmelding en informatie kunt u terecht bij Elise Pietersen-Koerselman, verpleegkundig specialist neurologie in het Hardenbergse ziekenhuis, telefoon: (0523) 27 63 54, e-mail: e.pietersen@sxb.nl of bij het secretariaat revalidatie, telefoon: (0523) 27 65 42.

Plaats een reactie