Röpcke-Zweers Ziekenhuis organiseert voorlichtingsavond over bevallen

Op dinsdag 25 januari a.s. organiseert het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep, weer een voorlichtingsavond voor zwangere vrouwen en hun partner. De avond is bedoeld om aanstaande ouders in algemene zin voor te bereiden op de komst van de baby en de kraamtijd thuis, maar ook op een eventuele ziekenhuisopname. De voorlichting duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in het ziekenhuis. De organisatie is in handen van de Saxenburgh Groep, in samenwerking met de kraamzorgorganisaties Naviva en de Kraamvogel. De mogelijkheid bestaat om de nieuwe kraamsuites in het ziekenhuis te bezichtigen.

Dinsdag 25 januari zullen verschillende zorgverleners op het gebied van kraamzorg voorlichting geven, zoals gespecialiseerde (kraam-) verpleegkundigen, een tweedelijns verloskundige, gynaecoloog en een lactatiekundige (verpleegkundige die gespecialiseerd is op het gebied van het geven van borstvoeding). Vanzelfsprekend zijn de zorgverleners graag bereid alle vragen te beantwoorden.

Kraamsuites
Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis beschikt sinds kort over vier kraamsuites. “Vrouwen bevallen het liefst in een vertrouwde, huiselijke omgeving”, aldus dr. Kaplan, één van de vrouwelijke gynaecologen. De kraamsuite beoogt dit na te bootsen. De zwangere verblijft er tijdens en na haar bevalling samen met haar partner, voor wie een logeerbed klaarstaat. De kraamsuite is voor hen de vertrouwde ’thuisomgeving’. Vanaf de baring tot en met het ontslag uit het ziekenhuis verblijft het gezin in één en dezelfde kamer, mits de situatie dit toelaat. Tijdens de voorlichtingsavond wordt een rondleiding verzorgd op de kraamsuites, als deze niet bezet zijn.

Kwaliteitskeurmerken
Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft al enkele jaren het internationaal erkende kwaliteitscertificaat “Baby Friendly Hospital”. Dit betekent dat moeder en kind mogen rekenen op speciale aandacht voor borstvoeding op zowel de kraamafdeling als de kinderafdeling. Daarnaast is het ziekenhuis trotse bezitter van een 3e smiley, een kwaliteitskeurmerk van de Vereniging Kind en Ziekenhuis, toegekend aan de kraamafdeling. Eerder al ontvingen de dagbehandeling voor kinderen en de kinderafdeling een smiley.

Belangstellenden voor de voorlichtingsavond op 25 januari kunnen zich aanmelden en ook eventueel verdere inlichtingen krijgen bij het secretariaat gynaecologie, van 9.30 – 11.30 uur, telefoon (0523) 27 63 74, of aanmelden via het e-mailadres: j.hiddink@sxb.nl. De voorlichting vindt plaats in Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk.

Plaats een reactie