Röpcke-Zweers Ziekenhuis is TopZorg Ziekenhuis voor borstkanker en meniscus

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg levert uitstekende kwaliteit van zorg op het gebied van borstkanker en meniscusbehandeling. Zorgverzekeraar Menzis heeft het ziekenhuis hiervoor het TopZorg predicaat toegekend voor de komende twee jaar. Het ziekenhuis is ontzettend trots op deze kwaliteitskeurmerken.

“Wij zijn vooral voor de mensen in onze regio blij dat we de predicaten TopZorg hebben ontvangen. Wij weten wel dat onze kwaliteit van zorg dik in orde is, maar het is natuurlijk fantastisch dat een zorgverzekeraar onze borstkankerzorg en de meniscusbehandeling officieel als zodanig aanmerkt. Bovendien zien we het als een waardering voor alle betrokken medewerkers, die zich met hart en ziel inzetten voor onze patiënten”, zo laat Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep weten, waaronder het Röpcke-Zweers Ziekenhuis valt. Behalve deze TopZorg predicaten heeft de Saxenburgh Groep diverse andere kwaliteitskeurmerken, zoals NIAZ, HKZ, smiley’s, babyfriendly hospital en vaatchirurgie.

TopZorg
Het predicaat TopZorg van Menzis staat voor extra eisen en wensen waaraan een behandeling moet voldoen. Hierbij is het gemak voor de patiënt een belangrijke factor. Voor TopZorg hanteert de zorgverzekeraar criteria die zijn opgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de beroepsgroep van medisch specialisten en patiëntenorganisaties. Zo wordt er gekeken naar toegangstijden, informatievoorziening, planning van onderzoeken en samenstelling van behandelteams. Het ziekenhuis in Hardenberg heeft hierover met hen afspraken gemaakt.

Meniscus
Zo weet de patiënt die met meniscusklachten naar Hardenberg gaat, dat hij binnen vier weken na aanmelding wordt geopereerd – indien nodig. Diagnostisch onderzoek en een bezoek aan de anesthesioloog op het preoperatief spreekuur vinden in bijna alle gevallen op dezelfde dag plaats.

Borstkanker

Patiënten met borstkanker zijn in uitstekende handen in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Criteria voor het TopZorg predicaat zijn onder andere; binnen één week een afspraak bij de specialist, binnen vier weken een operatie, begeleiding door een multidisciplinair team en psychosociale ondersteuning. “Vrouwen met verdenking van borstkanker kunnen bij ons binnen één werkdag terecht. Binnen vijf werkdagen krijgen patiënten de uitslag van een eventuele punctie. Indien nodig, volgt binnen drie weken een operatie,” vertelt zorgondernemer Edwin Frenay van ’t Veen. Hiermee legt het ziekenhuis zichzelf nog strengere eisen op dan de zorgverzekeraar. In Hardenberg bewaakt de regieverpleegkundige oncologie het hele traject van zorg en is daarmee de steun en toeverlaat voor de patiënt, op elk moment. “TopZorg is de kroon op ons werk”, stelt de trotse zorgondernemer oncologie.

“De zorg die wij als ziekenhuis bieden zien wij niet als een losstaand iets. We zoeken juist de verbintenissen met andere zorgvoorzieningen in de regio”, aldus Pauline Terwijn. Daarom hechten wij aan goede contacten met de huisartsen en houden specialisten en andere medewerkers van de Saxenburgh Groep bijvoorbeeld lezingen in het Vechtgenotenhuis in Ommen. Die verbondenheid zoeken wij, omdat dit de gezondheid van de mensen in onze regio zo ten goede komt. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat zij nu ook van een ander kunnen vernemen, dat onze meniscusbehandeling en borstkankerzorg van het niveau TopZorg zijn.”

Plaats een reactie