Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt 950.000,- euro

Een spectaculair eindbedrag van Euro 950.000,- is de opbrengst van het Ronald McDonald Kinderfonds Gala, dat zaterdag 13 april 2013 in Hotel Okura in Amsterdam werd gehouden.

Ronald McDonald Kinderfonds Gala 2013Bekendmaking van de eindopbrengst van het 28ste Ronald McDonald Kinderfonds Gala met v.l.n.r. Robert ten Brink, Ed Nijpels en Yvon Jaspers.

Tijdens de feestelijke avond werd de kersverse directeur Marja van Bijsterveldt aan de gasten voorgesteld en de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht bekendgemaakt, Marjan Oudeman. Zij neemt het stokje over van Ed Nijpels.

Het enorme bedrag werd bijeengebracht door bijna vijfhonderd gasten, tijdens een avond met een veiling en een loterij en optredens van onder andere Kim Wilde en Caro Emerald. De aanwezigen maken zo 15.834 overnachtingen mogelijk voor ouders dicht bij hun ernstig zieke kind.

Ronald McDonald Kinderfonds Gala 2013Nieuwe directeur en nieuwe voorzitter Ronald McDonald Kinderfonds Marja van Bijsterveldt (links) en Marjan Oudeman. Foto’s: Studio Gemini/Paul Ridderhof.

Nieuwe voorzitter
Marjan Oudeman, tot medio juni lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel en vanaf 1 juli voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht, werd op het Gala voorgesteld als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Zij volgt per 1 juli Ed Nijpels op, die na zestien jaar voorzitterschap afscheid neemt van het Ronald McDonald Kinderfonds. Nijpels werd door vice-voorzitter Jo Sempels, directeur McDonald’s Nederland geroemd om zijn bevlogen inzet. In de periode dat Nijpels voorzitter was, werden er negen nieuwe Ronald McDonald Huizen gerealiseerd.

Warm hart
Oudeman vertelde op het Gala een warm hart te hebben voor het Ronald McDonald Kinderfonds. “Voor een ziek kind, maar zeker ook voor de ouders is het zo belangrijk de mogelijkheid te hebben om dicht bij elkaar te kunnen zijn. De Ronald McDonald Huizen brengen ouders dicht bij hun zieke kind. Dat is een doel wat ook mijn steun verdient.” Samen met de eerder benoemde nieuwe directeur Marja van Bijsterveldt, die per 15 mei begint, heeft het Ronald McDonald Kinderfonds nu twee sterke vrouwen aan het roer staan.

Loopbaan Oudeman
Oudeman begon na haar rechtenstudie in 1982 als bedrijfsjuriste bij de Koninklijke Hoogovens. Ze werd uiteindelijk directeur en wel de eerste vrouwelijke directeur van het staalbedrijf. Bij Corus, nu Tata Steel Europe geheten, werd ze uiteindelijk binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de Europese ‘platte’ staalbusinesses en gaf leiding aan 20.000 werknemers in binnen- en buitenland. Zij verliet Tata in april 2010.

Impressie van het 27ste Ronald McDonald Kinderfonds Gala (2012)

Plaats een reactie