Ronald McDonald Kinderfonds Gala brengt bijna 1 miljoen euro op

Het enorme bedrag werd bijeengebracht door bijna vijfhonderd gasten, tijdens een avond met een veiling, een loterij en optredens van onder andere Soulm3n, Xander de Buisonjé, Jan Smit en Nick & Simon. De aanwezigen maken zo 12.167 overnachtingen in de Ronald McDonald Huizen mogelijk zodat zieke kinderen hun ouders altijd dichtbij hebben.

Presentatie
Robert ten Brink, Chantal Janzen en Yvon Jaspers presenteerden de jubileumeditie van het Ronald McDonald Kinderfonds Gala. Yvon opende de avond door haar persoonlijke ervaring te delen met de gasten in de zaal. Haar dochter van negen heeft recentelijk een ongeluk gehad met paardrijden en lag bijna een week in het Emma Kinderziekenhuis/AMC. Yvon en haar gezin kwamen in deze heftige periode tot rust in de Ronald McDonald Huiskamer in het AMC. Gelukkig is na een paar maanden herstellen alles goed gekomen maar de schrik zat er natuurlijk in.

Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Wat een ongelooflijk bedrag! Het is zo bijzonder dat wij al 30 jaar mogen rekenen op de steun van zoveel bevriende bedrijven en particulieren, want het blijft nodig. In dit jaar, waar twee van onze Huizen 30 jaar bestaan, staan wij stil bij wat er gerealiseerd is, maar we kijken ook vooruit. Zolang er zieke kinderen zijn blijft het Ronald McDonald Kinderfonds zich bekommeren om deze gezinnen.”

Ronald McDonald Kinderfonds Gala 30ste
Fred en Fran Hill, mede-initiatiefnemers van Ronald McDonald House Charities en eregasten van het Gala, met links voorzitter Marjan Oudeman en rechts directeur Marja van Bijsterveldt.

Special Guests: Fred en Fran Hill
Het jubileum Gala had enkele speciale gasten uit het buitenland. Zo kwamen Fred en Fran Hill uit de Verenigde Staten naar Amsterdam afgereisd. Hun inmiddels overleden dochter Kim Hill, was de inspiratiebron om veertig jaar geleden het eerste Ronald McDonald Huis te openen in Philadelphia. Zij zijn sindsdien ‘ambassadeurs’ gebleven van de Ronald McDonald familie wereldwijd. In dit kader brachten zij eerder deze week een bezoek aan het jubilerende Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam.

Jubileumjaar
Niet alleen het Gala bestaat 30 jaar. Ook Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam en Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam brengen al 30 jaar gezinnen dicht bij elkaar, op momenten dat het zo hard nodig is. Het Huis bij het Emma Kinderziekenhuis/AMC in Amsterdam was niet alleen het eerste Huis in Nederland, maar ook in Europa. De Huizen in Utrecht en Groningen vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum. Het jubileumjaar wordt in de Huizen op regionaal niveau gevierd met vrijwilligers en andere betrokkenen. Het jubileumjaar wordt in november afgerond met een symposium en de presentatie van de eerste onderzoeksresultaten van een grootschalig onderzoek naar de maatschappelijke functie van de Ronald McDonald Huizen.

Homeride
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, onder andere door het aanbieden van vijftien logeerhuizen vlakbij het ziekenhuis. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij de inzet van vrijwilligers, donateurs, sponsors en door het organiseren van events zoals het Gala. Het volgende fondsenwervende event is HomeRide (27 en 28 juni 2015), een sponsorwielertocht van Groningen naar Maastricht langs acht Ronald McDonald Huizen. Kijk voor meer informatie over deze tocht op homeride.nl.

Plaats een reactie