Stoppen met roken in basispakket Univé-VGZ-IZA-Trias

Univé-VGZ-IZA-Trias gaat als eerste verzekeraar stoppen met roken via het behandelcentrum van STIVORO vergoeden uit het basispakket. Univé-VGZ-IZA-Trias wil de beste begeleiding beschikbaar maken voor haar verzekerden. Daarmee krijgen verzekerden zelf meer regie over hun gezondheid. Ze kunnen nu, anders dan tot op heden het geval was, kosteloos intensieve hulp bij het stoppen krijgen. De verzekeraarscombinatie tekent dinsdag als eerste verzekeraar een overeenkomst met STIVORO voor deze bewezen werkzame methoden.

Basispakket
Univé-VGZ-IZA-Trias is de eerste verzekeraar in Nederland die stoppen met roken mogelijk maakt uit het basispakket voor al haar verzekerden. In het basispakket worden twee methoden van STIVORO opgenomen: de telefonische coaching en de groepstraining. De telefonische coaching houdt in dat je via telefonische contacten wordt voorbereid op en begeleid bij het stoppen-met-roken. Daarnaast worden er regionaal groepstrainingen georganiseerd onder de naam ‘Pakje kans’. Hierbij worden rokers groepsgewijs begeleid bij het stoppen. Deze training wordt via STIVORO gegeven door geschoolde begeleiders, met een beproefde methode.

Regie op gezondheid
Stoppen met Roken is een van de belangrijkste preventieve maatregelen tegen (chronische) ziekten als COPD, diabetes, hart en vaat ziekten en kanker. “Wij willen onze klanten de mogelijkheid geven om actief te werken aan hun gezondheid. De begeleiding via STIVORO biedt deze mogelijkheid”, aldus Lidy Hartemink, directeur Gezondheidszorg van Univé-VGZ-IZA-Trias. “Het past bovendien prima in onze gezondheidsprogramma’s”.

Ondertekening
Dinsdag 9 februari vindt in Arnhem de ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Univé-VGZ-IZA-Trias en STIVORO. Univé-VGZ-IZA-Trias is de eerste verzekeraar waarmee STIVORO een contract sluit. “Wij zijn blij met deze samenwerking omdat het mogelijk wordt rokers die willen stoppen, te ondersteunen bij het stoppen zonder dat de kosten een belemmering vormen. STIVORO herbergt sinds kort een behandelcentrum van waaruit we rokers kunnen ondersteunen met bewezen werkzame hulp’, aldus Lies van Gennip, directeur STIVORO.

Feiten
In Nederland roken ongeveer 3,7 miljoen mensen van 15 jaar en ouder. Hiervan proberen ieder jaar 1 miljoen rokers te stoppen. 23% van de rokers die probeert te stoppen gebruikt een hulpmiddel. De kans op succes is 2 tot 4 keer groter bij gebruik van stopondersteuning

Plaats een reactie