Roessingh zoekt jonge piraten

Veel kinderen met een aangeboren hersenbeschadiging gebruiken hun linker- of rechterarm en -hand minder vaak en minder goed. Om deze kinderen op een speelse manier te stimuleren hun aangedane arm te gebruiken, begint het Roessingh een piratengroep.

Arrrgh! | Pirates

Door spel en oefeningen leren ze spelenderwijs hun aangedane arm beter te gebruiken. Het Roessingh zoekt jonge piraten in de leeftijd tussen de 4 en 8 jaar om deel te nemen aan deze groep.

De Piratengroep is een effectief oefenprogramma met als doel om het spontaan gebruik van de aangedane arm of hand te vergroten. De kinderen in de piratengroep zijn allemaal piraten die gewond zijn geraakt aan de “goede” arm. Deze arm gaat daarom bij het aantrekken van het piratenpak in een mitella.

De piraten leren om alles met hun andere arm en hand te doen. Zij leren zwaaien met het zwaard, slaan op de trom, sjouwen met blokken, vegen op het schip eten met een vork en nog veel meer. Dit wordt allemaal gedaan met de aangedane arm en hand.

Uit wetenschappelijk onderzoek, dat is uitgevoerd in de St. Maartenskliniek, blijkt dat deelname aan de Piratengroep betere resultaten oplevert dan de reguliere behandeling. Met de piratengroep sluit het Roessingh aan bij de resultaten van dit onderzoek.

De piratengroep wordt 3 middagen in de week gegeven op maandag-, dinsdag-, en dondermiddag en start op 4 februari 2013. De groep duurt 8 weken. Meer informatie vindt u op: www.roessingh.nl onder het kopje kinderrevalidatie.

Hebt u belangstelling voor dit oefenprogramma dan kunt u zich aanmelden bij Jans Ties: telefoonnummer 053-4875304 of per e-mail: j.ties@roessingh.nl

Plaats een reactie