Rock for Brains

0
509

Zondag 13 juni vindt in muziekcentrum La Vida in Tilburg het benefietconcert Rock for Brains plaats. Verschillende rockbands uit het hele land treden op om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar hersenkanker. Dit is een van de gevaarlijkste kankersoorten die er bestaat, maar waarvoor tot op heden nog steeds nagenoeg geen genezing voor mogelijk is. Dagelijks sterven in Nederland vier mensen aan hersenkanker waarbij opvallend veel jonge mensen en kinderen.

Één van de Rockbands wordt gevormd door doktoren uit het St. Elisabeth Ziekenhuis uit Tilburg. Gitarist en neurochirurg prof. dr. Sieger Leenstra zegt: “Het is van het grootste belang dat er meer toegepast wetenschappelijk onderzoek komt naar de genezing van kwaadaardige hersentumoren.

De lijdensdruk voor patiënt en familie is door de ernst van deze kankersoort zeer hoog. Onderzoek kost veel geld. Het is daarom geweldig wat hier met de Rock for Brains wordt neergezet. Voor het eerst in de geschiedenis een benefietconcert voor hersenkanker. Ik hoop dat de hele zaal wordt uitverkocht en dat dit initiatief navolging krijgt!`

Rockbands Tripwire, Kaboom, Kazoo, The Alternation, Infernorama, Giddy Limit, Natazz, Reddish, Hedgeclipper en Queenbee zullen 13 juni allemaal belangeloos optreden.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.la-vida.nl of 013-5056620 en kosten € 10,-.

Voor meer informatie over het goede doel: www.STOPhersentumoren.nl

Vorig artikelCulinair verhaal geeft reizen meer smaak
Volgend artikelAanbesteden: dat kan makkelijker en beter
Avatar
Alles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. Diezelfde hersenen maken ons kwetsbaar; de kleinste afwijking kan letterlijk levensbedreigend zijn. Kun je nagaan hoe verwoestend een hersentumor is. Een indringer die zich nestelt op de meest cruciale plek in ons lichaam. Het overkomt in Nederland ieder jaar vele mensen. Jaarlijks komen er ong. 1500 kwaadaardige hersentumorpatiënten bij en ong. 900 goedaardige hersentumorpatiënten. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumnor, voor alle leeftijdscategoriën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt.