ROCK 4 BRAINS haalt meer dan 6000 euro op

Dat het een succesvol benefietconcert was, werd duidelijk door alle aanwezigen in La Vida te Tilburg. Meer dan 600 mensen kwamen het eerste benefietconcert ooit specifiek voor hersenkanker gegeven beluisteren.

Het concert werd indrukwekkend geopend door de 28 jarige Linda Meijs, zelf hersenkankerpatiënte. De organisator van het benefietconcert, Spencer Latumahina, had 68 aanmeldingen van bands gekregen uit alle hoeken van Nederland om belangeloos op te treden. Slechts tien bands mochten het podium betreden, Giddy Limit, Reddisch, Tripwire, TheAlternation, Sheerblue, Infernorama, Queenbee, Kazoo, Hedgeclipper, Natazz en een band uit het St. Elisabeth Ziekenhuis van Tilburg zelf: Beyand 7.

Deze laatste band was ingezet als surprise act, maar deed in niets onder aan de rockbands. Zeer professioneel en gedreven gaven de doktoren (een orthopeed, vaatchirurg, neuroradioloog, microbioloog, oncologisch chirurg en een neurochirurg) een bühne optreden weg wat door alle aanwezigen zeer werd gewaardeerd. Omdat volgens prof. Dr. S. Leenstra, basgitarist, hersenkanker tot een van de meest gevaarlijke kankersoorten behoort was hun aanwezigheid hier op de Rock 4 Brains niet meer dan vanzelfsprekend.

Meer onderzoek moet komen naar deze ziekte waar iedere dag 4 Nederlanders aan overlijden. De opbrengst van de avond was niks minder dan € 6.000,- en werd symbolisch overhandigd aan de voorzitter van de Stichting STOPhersentumoren.nl, Mw. K. Hofstee.

Plaats een reactie