ROCK 4 BRAINS haalt meer dan 6000 euro op

0
606

Dat het een succesvol benefietconcert was, werd duidelijk door alle aanwezigen in La Vida te Tilburg. Meer dan 600 mensen kwamen het eerste benefietconcert ooit specifiek voor hersenkanker gegeven beluisteren.

Het concert werd indrukwekkend geopend door de 28 jarige Linda Meijs, zelf hersenkankerpatiënte. De organisator van het benefietconcert, Spencer Latumahina, had 68 aanmeldingen van bands gekregen uit alle hoeken van Nederland om belangeloos op te treden. Slechts tien bands mochten het podium betreden, Giddy Limit, Reddisch, Tripwire, TheAlternation, Sheerblue, Infernorama, Queenbee, Kazoo, Hedgeclipper, Natazz en een band uit het St. Elisabeth Ziekenhuis van Tilburg zelf: Beyand 7.

Deze laatste band was ingezet als surprise act, maar deed in niets onder aan de rockbands. Zeer professioneel en gedreven gaven de doktoren (een orthopeed, vaatchirurg, neuroradioloog, microbioloog, oncologisch chirurg en een neurochirurg) een bühne optreden weg wat door alle aanwezigen zeer werd gewaardeerd. Omdat volgens prof. Dr. S. Leenstra, basgitarist, hersenkanker tot een van de meest gevaarlijke kankersoorten behoort was hun aanwezigheid hier op de Rock 4 Brains niet meer dan vanzelfsprekend.

Meer onderzoek moet komen naar deze ziekte waar iedere dag 4 Nederlanders aan overlijden. De opbrengst van de avond was niks minder dan € 6.000,- en werd symbolisch overhandigd aan de voorzitter van de Stichting STOPhersentumoren.nl, Mw. K. Hofstee.

Vorig artikelBezoek zonnebank stijgt door uitblijven zomerweer
Volgend artikelNieuwe internationale master in de neurowetenschappen
Avatar
Alles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. Diezelfde hersenen maken ons kwetsbaar; de kleinste afwijking kan letterlijk levensbedreigend zijn. Kun je nagaan hoe verwoestend een hersentumor is. Een indringer die zich nestelt op de meest cruciale plek in ons lichaam. Het overkomt in Nederland ieder jaar vele mensen. Jaarlijks komen er ong. 1500 kwaadaardige hersentumorpatiënten bij en ong. 900 goedaardige hersentumorpatiënten. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumnor, voor alle leeftijdscategoriën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt.