Robuust congres 2010

Vanwege het vijfjarig bestaan als Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) organiseert Robuust, in samenwerking met de unit Innovaties in de zorg van het Julius Centrum UMC Utrecht en Brainport Health Innovation, het jubileumcongres 2010: Zorgvernieuwing in de eerste lijn – technologische innovaties in de zorg. Dit praktijkgerichte congres vindt plaats op 18 maart, van 9.00 – 17.00 uur, in het Evoluon te Eindhoven en richt zich op o.a. de eerstelijnszorgverleners, ROS’en, gemeenten, woningcorporaties, zorg-, welzijns- en onderwijsinstellingen.

Programma
Het Robuust congres wordt geopend door Paul Gielen, de nieuwe directeur-bestuurder van Robuust. Vervolgens zijn er twee plenaire lezingen over innovaties in de zorg door James Barlow, Professor of Technology and Innovation Management, en door Guus Schrijvers, Hoogleraar Public Health.

De afgelopen vijf jaar heeft Robuust diverse projecten en experimenten met ‘zorg op afstand’ in Zuid-Nederland ondersteund. Tijdens dit congres is er een informatiemarkt en een ruime keuze aan workshops waar collega-professionals de door Robuust ondersteunde eerstelijnsprojecten evalueren en congresgangers deelgenoot maken van hun ervaringen.

Eveneens zal Brainport Health Innovation vernieuwing van de zorg stimuleren door innovatieve ideeën, producten of werkwijzen te belonen met de Brainport Health Innovation Award. Tijdens het congres wordt de prijswinnaar gekozen door een jury, onder leiding van Cees-Rein van den Hoogenband. Als special guest zal trendwatcher Adjiedj Bakas de congresgangers toespreken.

Robuust
Robuust is, in opdracht van de zorgverzekeraars, verantwoordelijk voor de ondersteuning van de professionals in de eerstelijnsgezondheidszorg in Zuid-Nederland. Robuust is de koepelorganisatie voor de vier regionale ondersteuningsstructuren (ROS’en): Zee-bra, Rose-Phoenix, Fast en Beyaert. Zij hebben als doel, het bevorderen van een geïntegreerde eerstelijnszorg. Daarbij gaat het vooral om de ondersteuning bij het zorgen voor continuïteit, kwaliteit en samenwerking binnen en voor de eerste lijn.

Plaats een reactie