Robotapotheek in Almere

Apotheek Vizier in Almere Poort heeft haar deuren geopend. In apotheek Vizier pakt niet de apotheker het medicijn maar een robot. De cliënt wordt bij het afhalen van het medicijn, via een beeldscherm bijgestaan door een medewerker van apotheek Archipel uit Literatuurwijk. Apotheek Vizier is de eerste apotheek in Nederland die op afstand wordt bestuurd.

Bekijk video: Apotheek Vizier in Almere Poort

Hoe werkt de robot-apotheek
Cliënten kunnen met een klantenpas de deuren openen van de apotheek. Dit kan 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Vervolgens loopt de cliënt naar het beeldscherm en toetst op het beeldscherm de keuze die voor hem/haar van toepassing is. Bij een nieuw voorgeschreven medicijn wordt via een beeldscherm contact gelegd met een medewerker van apotheek Archipel. De cliënt voert het recept in en vervolgens pakt de robot het medicijn voor de cliënt. De apotheker doet een aflevercontrole om zeker te zijn dat de robot het juiste medicijn heeft gepakt en zorgt dat de cliënt goed geïnformeerd het medicijn kan gebruiken.

Nieuw voorgeschreven medicijnen kunnen op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur worden opgehaald. Herhaalrecepten, van tevoren besteld via internet, kunnen 24 uur per dag, zeven dagen in de week worden opgehaald. Maar ook zelfzorgmiddelen zoals pleisters, hoestdrank en vitamines, kunnen 24 uur per dag, zeven dagen in de week worden gekocht.

Inschrijven
Cliënten kunnen zich inschrijven bij de receptioniste van gezondheidscentrum Vizier (Duitslandstraat 1). De cliënt hoeft niet ingeschreven te staan bij de huisartsen van gezondheidscentrum Vizier om gebruik te kunnen maken van de robot-apotheek.

Plaats een reactie