Rijnstate ontvangt TopZorg-keurmerk voor operatie rughernia en plaatsing heupprothese

Zorgverzekeraar Menzis heeft Rijnstate opnieuw de Topzorg-predicaten toegekend voor de operatieve behandeling van rughernia en de plaatsing van heupprotheses. Het Topzorg-predicaat is een keurmerk voor zeer goede zorg. Het staat voor medische kwaliteit, korte wachtlijsten en goede informatie voor de patiënt.

Met de toekenning van de TopZorg-predicaten wordt Rijnstate voor deze behandelingen een voorkeursleverancier van zorgverzekeraar Menzis. Dit betekent dat Menzis haar klanten adviseert naar Rijnstate te gaan voor de operatieve behandeling van rughernia en voor het plaatsen van een totale heupprothese.

Snelle en goede zorg
Er worden jaarlijks zo’n 420 patiënten geopereerd aan een rughernia in Rijnstate. Patiënten worden eerst in een multidisciplinair overleg tussen neurologie, neurochirurgie, orthopedie en het pijncentrum besproken. Indien een operatieve behandeling nodig is, kan de patiënt binnen drie weken geopereerd worden.

Zes orthopedische chirurgen plaatsen jaarlijks zo’n 500 heupprotheses. Na de eerste afspraak bij de chirurg kunnen patiënten binnen vier weken geopereerd worden. Een verpleegkundig orthopedisch consulent is het vaste aanspreekpunt voor de patiënt. Indien nodig regelt zij een revalidatieplek in een verpleeghuis.

In Arnhem én Zevenaar
Patiënten kunnen voor deze Topzorg behandelingen terecht in Rijnstate Arnhem en Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar. Op beide locaties van Rijnstate zal het aantal behandelingen toenemen. Zo’n 60 tot 70% van deze operaties vindt reeds plaats in Zevenaar. Om ook in de toekomst optimale zorg te kunnen blijven bieden en deze uit te kunnen breiden, is in Zevenaar onder andere gestart met de verbouwing en modernisering van de chirurgische en orthopedische verpleegafdelingen.