Rijnland Ziekenhuis steunt donorweek

Van 18 tot en met 22 oktober a.s. is het de landelijke donorweek. Het Rijnland Ziekenhuis steunt deze actie, omdat het in het belang van een ieder is zo veel mogelijk donoren te registreren.

De landelijke donorweek wordt dit jaar van 18 tot en met 22 oktober gehouden. Gedurende deze week worden alle geregistreerde donoren bedankt voor hun registratie. Het hoofddoel is de aandacht wederom te vestigen op het belang van donorregistratie.

In Nederland wachten ongeveer 1400 ernstig zieke mensen op een donororgaan of -weefsel. Veel van deze mensen staan op een wachtlijst, want er is een groot tekort aan donoren. Ruim drie miljoen mensen hebben inmiddels laten vastleggen dat ze donor willen zijn. Dat lijkt veel, maar kijkend naar de wachtlijsten zijn er nog veel meer donoren nodig.

Voor de donor zelf is het een geruststellende gedachte dat alles goed is geregeld en er in een vervelende situatie – waar vaak snel gehandeld moet worden – niet door familie of naasten moet worden beslist of die persoon organen wil doneren.

Het Rijnland Ziekenhuis locatie Leiderdorp heeft de gehele week in de centrale hal een stand waar bezoekers en patiënten zich kunnen laten registreren tot donor. Er zijn medewerkers van het ziekenhuis bij de stand aanwezig om eventuele vragen rondom donorregistratie te beantwoorden.

Plaats een reactie