Rijnland Ziekenhuis opent geboorteloket

Burgemeester Zonnevylle en de heer Treffers, voorzitter raad van bestuur Rijnland Zorggroep, openden op maandag 29 november het geboorteloket van de gemeente in Rijnland Ziekenhuis locatie Leiderdorp.

Wouter en Eva Lammers uit Alphen met hun zoon Lode samen met burgemeester Zonnevylle.

Ouders kunnen vanaf vandaag hun pasgeboren kind die in het ziekenhuis is geboren, inschrijven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in het ziekenhuis.

De gemeente opent het geboorteloket in Rijnland Ziekenhuis omdat hier veel vraag naar is. Het geboorteloket is een extra dienstverlening voor de ouders van pasgeboren kinderen. Het leuke van aangifte doen in het ziekenhuis is dat de moeder hier makkelijker bij aanwezig kan zijn. Ook voor alleenstaande moeders is het een praktische oplossing.

Het geboorteloket bevindt zich in het ServicePunt in de centrale hal op de begane grond. De voorlopige openingstijden van het loket zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.30 – 11.00 uur.

Op dit moment wordt er door Rijnland Ziekenhuis onderzocht wat de mogelijkheden zijn om zelfs aangifte te doen ‘vanuit bed’. Dit betekent dat de aangifte op de afdeling verloskunde plaatsvindt en een ambtenaar van de burgerlijke stand aan het bed van de kersverse moeder komt om de inschrijving te verwerken.

Wouter en Eva Lammers uit Alphen aan den Rijn zijn op 26 november jl. de trotse ouders geworden van zoon Lode. Hij is via een keizersnede geboren, waardoor Eva en Lode nog in het ziekenhuis verblijven. De burgemeester schreef vanochtend Lode in, waarmee het geboorteloket officieel is geopend. “Het is een fantastische service dat we aangifte van de geboorte in het ziekenhuis kunnen doen,” vertelt Wouter. “En dat Lode en ik er bij aanwezig kunnen zijn,” vult Eva aan.

Plaats een reactie