Rijnland Ziekenhuis ontvangt lintje voor borstkankerzorg

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft ook dit jaar Rijnland Ziekenhuis beloond met een lintje. Dit lintje is voor borstkankerpatiënten een teken dat het ziekenhuis voldoet aan de gestelde eisen van BVN.

Op de website van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) staat de inmiddels welbekende ‘Monitor Borstkankerzorg’. Deze monitor combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. BVN heeft bovendien twaalf criteria opgesteld die belangrijk zijn voor een borstkankerpatiënt. In de monitor zijn de ziekenhuizen die voldoen aan deze aangescherpte criteria met een lintje gemarkeerd. Regionaal bezien doet Rijnland Ziekenhuis het zeer goed. Het ziekenhuis is er dan ook trots op het lintje behaald te hebben.

Dr. Anneke Zeillemaker, chirurg in Rijnland Ziekenhuis: ‘Het is fijn om te zien dat de patiënten de aandacht die we aan onze zorgverlening besteden zo waarderen. Onze zorg op maat, waarbij meerdere specialisten intensief samenwerken om de patiënt optimaal te ondersteunen, werd met drie sterren gewaardeerd. Ook behaalden we drie sterren voor bejegening van patiënten door zorgverleners tijdens de onderzoeksfase. We voelen ons trots en natuurlijk zeer vereerd!’

Belangrijke criteria voor borstkankerpatiënten zijn ondermeer de mogelijkheid om alle benodigde diagnostische onderzoeken in één dag te kunnen ondergaan, de uitslag op dezelfde dag en de mogelijkheid tot directe borstreconstructie na een operatie.

De volledige Monitor Borstkankerzorg is te vinden op de website van Borstkankervereniging Nederland.

Plaats een reactie