Rijnland Ziekenhuis is kind gericht ziekenhuis

Trots werd bij de hoofdingang van Rijnland Ziekenhuis locatie Leiderdorp door mr. I.M. Harkema- Dun en mr. M. Zonnevylle de vlag gehesen. Deze vlag hoort bij het keurmerk van stichting Kind en Ziekenhuis, de Smiley.

Stichting Kind en Ziekenhuis kent Smiley’s toe aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kinderen en ouders. Daarbij worden drie zorgsituaties in ogenschouw genomen: de zorg op de kinderafdeling, de zorg in dagbehandeling en de zorg op de kraamafdeling. De Smiley is een kwaliteitskeurmerk. Het geeft aan, dat de zorg op de afdeling waarvoor de Smiley is toegekend, voldoet aan de criteria die stichting Kind en Ziekenhuis daaraan stelt. Is dat voor meerdere afdelingen het geval, dan worden twee of maximaal drie Smiley’s toegekend.

Rijnland Ziekenhuis ontving in een keer twee Smiley’s, namelijk voor de kinderafdeling en de dagbehandeling. Hiermee is Rijnland Ziekenhuis het eerste ziekenhuis in de Leidse regio dat twee Smiley’s ontvangt. Uit handen van de voorzitter van stichting Kind en Ziekenhuis, mr. I.M. Harkema-Dun ontving Rijnland Ziekenhuis op 28 maart jl. de vlag die hoort bij het behalen van twee Smiley’s.

Kinderarts en hoofd afdeling kindergeneeskunde Michel Weijerman strijdt sinds zijn aantreden in 2009 voor het keurmerk. ‘Dit keurmerk is de ‘‘Michelin-ster’’ in de kindergeneeskunde,’ vertelt Weijerman. ‘Wij zien dat ouders steeds kritischer worden bij het kiezen van de beste zorg voor hun kind. Bij een ziekenhuis met een Smiley ben je op een aantal cruciale punten verzekerd van de beste zorg. Daarom is deze erkenning enorm belangrijk voor Rijnland Ziekenhuis! Het verkrijgen van de Smiley’s is voor ons een erkenning en een stimulans om ons verder in te zetten voor de ontwikkeling van een kindgericht ziekenhuis.’

Plaats een reactie