Rijnland Ziekenhuis houdt symposium voor hartfalenpatiënten

Op zaterdag 27 november a.s. is er een symposium voor hartfalenpatiënten in Rijnland Ziekenhuis locatie Alphen aan den Rijn. Tijdens dit symposium wordt uitvoerig stilgestaan bij het proces hartfalen van toen tot nu. Bovendien kan de ‘hartfalenmarkt’ worden bezocht en kan de bezoeker een kookworkshop volgen.

Op 27 november 2010 viert Rijnland Ziekenhuis het 10-jarig bestaan van de hartfalenpolikliniek. Eén van de eerste hartfalenpoliklinieken in Nederland werd opgezet in Rijnland Ziekenhuis. Tegenwoordig is er in elk ziekenhuis in Nederland wel een hartfalenpolikliniek aanwezig.

Na een lange samenwerking in Maastricht deden cardioloog dr. C.M.H.B. Lucas en hartfalenverpleegkundige dhr. G. V.J. Cleuren op 1 januari 2000 hun intrede in Rijnland Ziekenhuis. Met hun komst werd er gestart met de eerste hartfalenpolikliniek in deze regio. Afgelopen 10 jaar hebben zich de nodige ontwikkelingen voorgedaan betreffende kennis en kunde in diagnostiek en behandeling van hartfalen. Hiernaast is de groei van het aantal patiënten toegenomen.

Op dit moment bestaat het hartfalenteam van Rijnland Ziekenhuis uit 2 hartfalencardiologen en 4 hartfalenverpleegkundigen. Een intensieve samenwerking onderling, met de patiënten en diens overige zorgverleners zorgen ervoor dat er zorg op maat wordt gegeven. De patiënt heeft hierbij een centrale rol; de hoofdrol.

Op zaterdag 27 november houdt Rijnland Ziekenhuis locatie Alphen aan den Rijn tweemaal het symposium ’10 jaar hartfalenpolikliniek Rijnland Ziekenhuis’ met een ochtend- en een middagsessie.

Inschrijven met maximaal twee personen kan door een e-mail te sturen aan h.kruidenberg@rijnland.nl. In de aanmelding dienen naw gegevens te worden vermeld alsmede of de ochtend- of middagsessie wordt bezocht.

Voor meer informatie en het volledige programma staan op www.rijnland.nl/cardiologie

Plaats een reactie