Rijkswaterstaat stelt pompen beschikbaar voor Noorden

Donderdag 5 januari 2012 zijn vier noodpompen door Rijkswaterstaat naar Groningen en Friesland gereden. Dit is gebeurd op verzoek van het waterschap Noorderzijlvest om zo te helpen bij het wegpompen van het overtollige (regen)water in Noord-Nederland.

De waterschappen in Groningen en Friesland doen er alles aan om de wateroverlast zoveel mogelijk te beperken. Vooraf aangewezen polders hebben de waterschappen inmiddels vol laten open. “Vanzelfsprekend heeft Rijkswaterstaat het verzoek om assistentie vanuit het waterschap Noorderzijlvest direct opgepakt en noodpompen ter beschikking gesteld. Dankzij de inspanning van velen zullen deze pompen vandaag of morgen al in werking zijn”, aldus Atsma in een toelichting. “Ik ben ook blij met de alertheid en daadkracht die de waterschappen aan de dag leggen. De wateroverlast die er is, is uitermate vervelend, maar zij doen er echt alles aan om grote problemen te voorkomen. De waterschappen kunnen dat als geen ander”, aldus Atsma.

Vandaag zijn 4 vrachtwagens met in totaal vier pompen en de benodigde buizen naar Leek gereden. Daar is ter plekke bekeken waar en hoe lang de pompen moeten worden ingezet. Medewerkers van Rijkswaterstaat zullen ter plekke de noodpompen bemensen.

Rijkswaterstaat beschikt in totaal over 10 noodpompen, waarvan er nu dus vier worden ingezet voor assistentie in het noorden van Nederland.

Plaats een reactie