RideForHope, de uitdaging in eigen land

Vrijdag 21 juni 2013 start de derde editie van de RideForHope. Met een route van 750 kilometer is de RideforHope de langste benefiet wielertocht van Nederland voor de kankerbestrijding.

RideForHope

Waarbij voor de deelnemers van de Alpe D’HueZES de uitdaging ligt in het aantal beklimmingen van de berg, ligt bij de deelnemers van de Ride for Hope de uitdaging in de afstand.

Zij zullen 3 dagen lang 250 kilometer per dag fietsen door alle twaalf provinciën van Nederland, omdat kanker iedere Nederlander kan treffen. Helaas heeft iedereen wel een raakvlak met kanker. Vandaar dat de wielrenners hun route fietsen in de vorm van een ‘Ribbon’, het internationale teken van hoop op genezing voor kanker.

Promotievideo: RideForHope.

De start van de RideForHope zal plaatsvinden op vrijdag 21 juni 2013 om 07:00 uur vanaf het unieke Topshuis van Rijkswaterstaat op Neeltje Jans en niemand minder dan Teun van Vliet, voormalig profwielrenner en hersentumorpatiënt, zal het startschot verzorgen. Het eindpunt op zondag 23 juni 2013 is de befaamde Cauberg in Limburg. Om de deelnemers extra te ondersteunen zal Jan Ykema, ex professioneel schaatser en tegenwoordig schaatscoach, een stuk met de deelnemers meefietsen tot over de Afsluitdijk.

De Ride for Hope is opgericht om ervoor te zorgen dat er nog meer geld wordt opgehaald voor onderzoek naar genezing van kanker. Bij maar liefst één op de drie Nederlanders is hoop een woord van toekomst. De Ride for Hope wil juist “hope” brengen en dit doen ze dan ook middels deze monstertocht door het gehele land. Nico Faaij, onbehandelbaar hersenkankerpatiënt en initiatiefnemer: “We willen samen het verschil kunnen maken voor mensenlevens waarvoor wij de enige hoop zijn. Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord kanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt”.

De opbrengsten van de RideForHope gaan voor 100% naar de Stichting STOPhersentumoren.nl alwaar de opbrengst direct wordt toegekend aan veelbelovende hersentumoronderzoeken. In 2012 had Stichting STOPhersentumoren in totaal 17 onderzoek aanvragen van verschillende universitaire ziekenhuizen ontvangen met een totale subsidiebehoefte van ruim Euro 2.000.000,-.

Door de evenementen RideForHope, Ventoux3 en Bergentocht (voorheen SteppenTegenKanker) konden hiervan slechts 6 onderzoeken worden betaald. Meer geld voor onderzoek is daarom hard nodig bij Stichting STOPhersentumoren.

1 gedachte over “RideForHope, de uitdaging in eigen land”

  1. 3 dagen – 12 provincies – 750 km voor de kankerbestrijding! De RideForHope is de langste open benefiet wielertocht van Nederland voor de kankerbestrijding. De deelnemers toeren in 3 dagen over een route in de vorm van een ‘Ribbon’, het internationale teken van hoop. Ze fietsen door alle 12 provinciën van Nederland, omdat kanker iedereen treft. Na 3 dagen fietsen wordt het eindpunt bereikt: de befaamde Cauberg in Limburg.De fietstocht bestaat uit zes etappes van ieder ongeveer 125 kilometer en kan individueel of als team gereden worden als full ride of als estafette (ieder één of meerdere etappes). De opbrengsten gaan 100% naar kankerbestrijding.

    Beantwoorden

Plaats een reactie