Ria Bremer overhandigt het boek Sam aan Jetta Klijnsma

0
697

Op dinsdag 29 maart 2011 vindt de landelijke manifestatie VN-verdrag Waarmaken plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de manifestatie draait alles om gelijke mensenrechten voor mensen met een beperking. Ria Bremer zal die dag haar boek Sam overhandigen aan Jetta Klijnsma (PvdA).

Sam Galesloot leed sinds zijn derde levensjaar aan een progressieve spierziekte waardoor hij blind en doof werd en niet meer kon lopen of zelfstandig ademen. De artsen gaven hem een paar maanden. Dat was het moment waarop Ria Bremer hem leerde kennen. Maar het ondenkbare gebeurde: Sam bleef leven. Sam werd volwassen, ging studeren en Ria Bremers documentaire maakte hem tot een BN’er, die veel mensen inspireerde. In het boek Sam, dat sinds een maand in de winkels ligt, schrijft Bremer over haar bijzondere tijd met Sam en over haar rol als journalist.

De aangrijpende documentaire die Ria Bremer maakte, zorgde ook voor een landelijke discussie over kwaliteit van leven en wie daarover beslist. Sam zelf was er heel duidelijk in: hij gaf zijn leven een dikke 9,4 en nam zijn eigen besluiten.

Manifestatie 29 maart
Het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking kwam in 2006 al tot stand, maar geldt nog steeds niet in Nederland! Het verdrag zegt dat mensen met een beperking niet buiten de maatschappij geplaatst mogen worden. Zolang dit verdrag niet door Nederland bekrachtigd wordt, kunnen mensen met een beperking zich in ons land niet beroepen op deze mensenrechten. Geef daarom deze mensenrechten jouw stem en kom 29 maart naar de manifestatie in de Jaarbeurs in Utrecht.

Boekgegevens
Titel: Sam
Auteur: Ria Bremer
ISBN: 978 90 215 4960 6
Prijs: € 19,95