ReumaBeweegdag op 8 oktober 2011

‘Bewegen is gezond en leuk om te doen, ook voor reumapatiënten!’. Met dit motto organiseert de vakgroep Reumatologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven een ReumaBeweegdag op 8 oktober 2011.

Tijdens deze dag kunnen reumapatiënten uit de regio’s waarin beide ziekenhuizen werkzaam zijn, kennis maken met verschillende vormen van bewegen. Het doel van de dag is deze patiënten te stimuleren te blijven bewegen. Ook partners, begeleiders en ouders zijn van harte welkom. De deelname is gratis.

Ex-schaatskampioen Annamarie Thomas opent de ReumaBeweegdag met een gezamenlijke warming-up. Annamarie is ambassadeur van de stichting Bechterew en weet als geen ander hoe belangrijk bewegen is. De bezoekers aan de ReumaBeweegdag kunnen deelnemen aan verschillende beweegworkshops zoals onder meer zumba, volleybal, tafeltennis, nordic walking en acquarobics. Zo ervaren patiënten wat bewegen voor hen kan betekenen.

Informatiemarkt
Tijdens de dag worden er ook verschillende presentaties gegeven over bewegen en reuma, voeding en reuma en mindfulness. Naast de workshops en de presentaties kunnen de patiënten ook de informatiemarkt bezoeken. Op deze informatiemarkt presenteren verschillende patiëntenverenigingen zich en is informatie te vinden over ergotherapie en bewegen.

Meer informatie
De ReumaBeweegdag vindt plaats in revalidatiecentrum Tolburg, op het terrein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis van 10.30 uur tot 16.00 uur. Meer informatie over deze dag is te vinden op www.jbz.nl/reumabeweegdag en www.bernhoven.nl.

Plaats een reactie