Reni de Boer presenteert op Support cd ‘Alle13Goed’

Ambassadeur Onbeperkt Nederland 2007 Reni de Boer presenteert op de eerste dag van de Support beurs de nieuwe cd ‘Alle13Goed’. De Boer fungeert eenmalig als hoezepoes van de cd over en met mensen met een beperking. De titel ‘Alle 13 Goed’ is een knipoog naar het elpee-tijdperk toen populaire meezingers op een elpee met de gelijknamige titel werden geperst. De beurs Support wordt van 2 tot en met 5 juni gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Alle13Goed is de eerste cd over en met mensen met een beperking. Allerlei handicaps komen erin aan bod. De cd is gemaakt door Cabaret De Gemeentereiniging uit Nijmegen, met medewerking van de gehandicapte singer-songwriter Inez Triëst, Theatergroep Aaibaarheidsfactor10, Programma VCP, Makkers Unlimited en gesteund door Rolstoelservice Nijmegen en Huka. De liedjes confronteren, raken en emotioneren de luisteraar. Het actie- en het luisterlied wisselen elkaar af.

De afgelopen twintig jaar is door gehandicaptenorganisaties als Makkers Unlimited op tal van plekken en over allerlei onderwerpen actie gevoerd. Acties voor verbetering van toegankelijkheid van gebouwen en vervoer, protesten tegen de WMO en tegen bezuinigingen op voorzieningen voor chronisch zieken en gehandicapten. Cabaret De Gemeentereiniging werd vaak gevraagd bij die acties aanwezig te zijn voor inbreng van humor en liedjes.

Cabaret De Gemeentereiniging heeft het tot haar gepassioneerde werkstijl gemaakt om cabaret en liedjes te maken over de emoties en strijdpunten van andere mensen en groepen; de artiesten van deze groep houden hun persoonlijke zielenroerselen liever thuis. Cabaret De Gemeentereiniging maakt muziek en cabaret op maat voor allerlei instellingen en overheden, dit keer heeft dat geleid tot deze cd over en met mensen met een beperking.

Op de cd Alle13Goed staan de beste liedjes uit twintig jaar optredens met en voor mensen met een beperking, aangevuld met twee songs van Inez Triëst.
Een glimp van het maken van de cd is te zien op youtube:

Support (van 2 tot en met 5 juni in de Jaarbeurs in Utrecht) is de grootste beurs in de Benelux voor iedereen met een fysieke beperking, hun omgeving en mensen die beroepshalve te maken hebben met de beperkingen die fysieke handicaps kunnen opleggen. Support biedt de nieuwste trends, producten en technieken.

De cd wordt woensdag 2 juni 2010 van 11.00 tot 12.00 uur gepresenteerd op het grote podium van Support. De cd wordt die dag aangeboden aan onder andere Cor Langedijk, directeur Programma VCP.

Plaats een reactie