Rene de Backker commercieel directeur Alliance Healthcare

René de Backker is per 9 september 2010 benoemd als commercieel directeur bij Alliance Healthcare Nederland. De gehele commerciële portefeuille valt hierbij onder zijn verantwoordelijkheid. In deze positie rapporteert hij rechtstreeks aan managing director Arvid Manneke.

Als commercieel directeur zal René de Backker verdere invulling gaan geven aan het commerciële beleid van de organisatie. Dit beleid is erop gericht om meer dan vier miljoen zorgconsumenten te bereiken met een herkenbaar, kwalitatief hoogwaardig farmaceutisch en medisch product.

In zijn vorige functie was René de Backker verantwoordelijk voor Sales en het bedrijfsonderdeel Spits van Alliance Healthcare. Daarvoor heeft De Backker diverse functies vervuld in de farmaceutische branche.

Alliance Healthcare
Alliance Healthcare is onderdeel van Alliance Boots, een leidende internationale farmaceutisch gedreven health en beauty groep in meer dan 20 landen. Alliance Boots is een private onderneming en telt meer dan 115.000 medewerkers. De organisatie telt 1875 medewerkers in Nederland. Bedrijfsonderdelen zijn Kring-apotheek, eigen apotheken (Alliance en Boots apotheken), Spits apotheek (baxtering), Stephar (parallel import), PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie).

Plaats een reactie