René Bindels wetenschappelijk directeur onderzoeksinstituut NCMLS

Prof. dr. René Bindels wordt met ingang van 1 september 2010 de nieuwe wetenschappelijk directeur van het onderzoeksinstituut Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences (NCMLS) van het UMC St Radboud.

Bindels is hoogleraar in de fysiologie en hoofd van de afdeling Fysiologie. Hij heeft zijn sporen verdiend op het gebied van biomedisch onderzoek en onderwijs. Als onderzoeksleider ontving hij in 2009 drie internationale onderscheidingen voor zijn baanbrekende onderzoek naar calcium- en magnesiumtransportmechanismen in nieren en darmen. Naast excellent onderzoeker is Bindels ook een inspirerend docent en begeleider. Zo is hij executive editor van de European Journal of Physiology en lid van de Academia Europaea. Hij vertegenwoordigt het UMC in ZonMW TOP en NWO ALW- projectcommissies en is binnen het UMC voorzitter van diverse commissies.

Het NCMLS, opgericht in 1994, doet onderzoek naar de moleculaire mechanismen van ziektes op het gebied van moleculaire geneeskunde, celbiologie en translationeel onderzoek. Het NCMLS werkt nauw samen met onderzoekers van de Radboud Universiteit. Met de komst van Bindels worden de hoogstaande ambities van dit door de KNAW erkende onderzoeksinstituut gecontinueerd.

Bindels volgt als directeur prof. dr. Carl Figdor op, die het NCMLS de afgelopen tien jaar opbouwde tot een van de meest prestigieuze onderzoeksinstituten van Nederland. Figdor gaat zich weer volledig richten op zijn onderzoek en op het Wetenschapsknooppunt, een project waarin leerlingen van de basisschool kennismaken met wetenschappelijk onderzoek.

Plaats een reactie