Remia kiest voor duurzame palmolie

Fabrikant Remia gaat vanaf 1 januari 2011 over op het gebruik van duurzame palmolie. De productie van palmolie leidt in Indonesië en Maleisië tot grootschalige ontbossing en locale corruptie. “Door te kiezen voor verantwoord geproduceerde palmolie wil Remia een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de palmolie-industrie”, aldus algemeen directeur Karel de Rooij. De duurzame palmolie zal worden verwerkt in Remia merkproducten wereldwijd.

Remia is lid van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO). In dit internationale platform zijn zowel maatschappelijke organisaties als Industrie en Retail vertegenwoordigd. De partijen hebben met elkaar principes en criteria vastgelegd voor de productie van duurzame palmolie, waarin recht gedaan wordt aan mens, dier en milieu. Plantages waar duurzaam geproduceerd wordt, komen in aanmerking voor deelname aan het GreenPalm-certificeringprogramma, dat door de RSPO is goedgekeurd.

Certificaten
Om de duurzame palmolie te betrekken gaat Remia certificaten kopen via GreenPalm. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de telers die duurzaam palmolie produceren. Op deze manier krijgen zij een hogere vergoeding voor hun duurzame oogst. “Door te kiezen voor duurzame palmolie handelen we vandaag met respect voor morgen,” aldus Karel de Rooij van Remia. “We onderschrijven de doelstellingen van de RSPO en nemen graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Remia
Remia is een van de bekendste sausmerken in Nederland. Het gelijknamige bedrijf produceert sauzen, margarine en vetten voor consumenten, horeca en industriële afnemers. Ruim 20% van alle olie die Remia jaarlijks verbruikt betreft Palmolie. Remia telt ruim 300 werknemers en exporteert vanuit Den Dolder naar meer dan 90 landen.

Plaats een reactie