Reisverzekeraar start thuisvaccinaties

0
628

Reizigers met een reisverzekering van Mondial Assistance kunnen de vaccinaties gewoon thuis laten doen. De reisverzekeraar en alarmcentrale introduceert deze thuisservice in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl, de grootste aanbieder van reisvaccinaties aan huis. Mondial Assistance geeft medisch advies voor op reis, waaronder inentingsadvies, en streeft ernaar met deze nieuwe dienst meer Nederlanders beter voorbereid op reis te sturen. De kosten van thuisvaccinatie worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars en de service is ook in de avonduren en in het weekend beschikbaar.

Alarmcentrale Mondial Assistance signaleert dat de helft van de vakantiegangers naar populaire vakantiebestemmingen zoals Egypte, Turkije en Kroatië zonder inentingen op reis gaat*. Door vakantiegangers nu zelfs thuis te informeren over de mogelijke gevaren bij het reizen en het voorkomen van ziekten geeft de reisverzekeraar nog meer invulling aan hun verantwoordelijkheid om reizigers te helpen bij de voorbereiding van een reis.

Samenwerking met gespecialiseerde artsen van Thuisvaccinatie.nl
Gespecialiseerde artsen van Thuisvaccinatie.nl komen bij de mensen thuis om te adviseren en informeren over de benodigde vaccinaties, om vervolgens ook de juiste inenting te geven. De vaccinaties worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed (soms gedeeltelijk). Hierdoor is de drempel om goed voorbereid en ingeënt op reis te gaan aanzienlijk verlaagd.

Inenting ook in Europa nodig
Ondanks de recessie gaat Nederland nog massaal op vakantie. Verre, tropische bestemmingen, waarbij verschillende vaccinaties noodzakelijk zijn, worden vaker vervangen door landen dichterbij huis. Ook binnen Europa zijn vaccinaties soms nodig. Zo komt Hepatitis A, een besmettelijke leverontsteking die wordt veroorzaakt door een virus, veelvuldig voor in populaire vakantiebestemmingen als Egypte en Turkije. Een goede voorbereiding en de juiste inentingen zijn voor deze landen dus ook essentieel. In de bosrijke natuurgebieden van Europa, met name Zuid Duitsland, Oostenrijk, Oost Europa, Scandinavië en Rusland is er risico op teken encefalitis. Tekenbeet encefalitis is niet te genezen met medicijnen, maar er is wel een vaccin beschikbaar ter bescherming. Het is aan te raden dat reizigers naar deze gebieden zich hiervoor in sommige gevallen inenten.

Meer informatie: Mondial Assistance Inentingsadvies

Vorig artikelInformatieavond over alcohol in (familie) systeem
Volgend artikelPositieve emoties niet altijd handig
Sinds 15 november 2008 opereren alarmcentrale Mondial Assistance en Elvia Reisverzekeringen onder één naam: Mondial Assistance. Onze naam vertelt waar wij voor staan, namelijk wereldwijde hulpverlening. Daarmee zijn wij het eerste en enige merk dat reisverzekeringen en hulpverlening onder dezelfde naam aanbiedt. We opereren wereldwijd. 24 uur per dag en 7 dagen per week. In de wereld zijn we marktleider op ons gebied. Bijna elke seconde nemen we ergens ter wereld een melding in behandeling. In Nederland verzorgen wij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de voertuighulpverlening voor 2,2 miljoen auto’s. Mondial Assistance behoort tot de internationale Mondial Assistance Group. Deze organisatie is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten.