Refaja ziekenhuis ziet af van fusie met OZG

De Raad van Bestuur van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) werd verrast door de mededeling van de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal, dat zij afzien van een fusie met de OZG. De OZG wacht een nadere toelichting op het besluit van het Refaja ziekenhuis af.

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van de OZG zijn zeer teleurgesteld over dit besluit. Zij zullen zich samen met het management, de medische staf, de cliëntenraad en de ondernemingsraad, beraden op de ontstane situatie en wat dit voor de ontwikkeling en de plannen van de OZG betekent.

2 gedachten over “Refaja ziekenhuis ziet af van fusie met OZG”

  1. Tja miljoenen schuld, heeft Delftzijl al financieel en medisch uitgekleed. (Delftzijlse patienten komen al rechtstreeks naar het Martini en het Refaja) Geen enkele inspraak in de fusie en na fusie plannen voor het Refaja. Het Is beter zo! Laat het OZG maar Failliet gaan, das beter voor iedereen, start een nieuw ziekenhuis rond de Pekela’s door het Refaja (dat is een zelf bedruipende organisatie)

    Beantwoorden
  2. Nu lees het Dagblad van het Noorden, dat OZG heeft deze mededeling blijkbaar ook zomaar gepubliceerd zonder dit volgens het refaja later te doen (samen? zoals gebruikelijk en netjes?) “tekst DvN Guus Bruins, bestuursvoorzitter van het Refaja, bevestigt het en is weer verbaasd dat de OZG de stap vandaag al in de publiciteit brengt.”

    Beantwoorden

Plaats een reactie