Recordaantal bevallingen in Rijnland Ziekenhuis

In Rijnland Ziekenhuis zijn in 2010 maar liefst 1.571 baby’s geboren. Dit is een record! In de afgelopen vijf jaar is het aantal bevallingen in dit ziekenhuis met 25 procent toegenomen. Best een prestatie, omdat statistieken laten zien dat er gemiddeld minder kinderen worden geboren in Nederland.

Bevallen in het ziekenhuis of thuis? Het blijft een persoonlijke keuze. Bevallen in het ziekenhuis kent twee vormen: klinisch of poliklinisch bevallen. Een klinische bevalling betekent dat het medisch gezien noodzakelijk is om in het ziekenhuis te bevallen (keizersnede, vacuümpomp) onder begeleiding van een gynaecoloog. Bij een poliklinische bevalling is het de wens van de aanstaande ouders om in het ziekenhuis te bevallen, waarbij hun eigen verloskundige aanwezig is.

Wanneer het aantal klinische en poliklinische bevallingen van vorig jaar bij elkaar wordt opgeteld, werden er maar liefst 1.571 kinderen in het Rijnland Ziekenhuis geboren.

‘We zijn trots op dit resultaat’, zegt teamleider verloskunde Marina Zonneveld, ‘Een groeiend aantal vrouwen kiest bewust voor het bevallen in de veilige omgeving van het ziekenhuis. De bevalling vindt plaats in een verloskamer. Daarna word je overgebracht naar onze kraamsuites, waar je rustig kunt bijkomen en genieten van je baby. De kraamsuites zijn populair, ze bieden verrassend comfort in een huiselijk en ontspannen sfeer. Daarbij hebben wij een fantastisch team dat goede, persoonlijke zorg en begeleiding biedt.’

Plaats een reactie