Record aantal werkzoekenden emigreert voor baan in buitenland

Een snel groeiende groep van inmiddels 47.000 werkzoekenden met ambitie om te werken in het buitenland staat geregistreerd bij UWV/EURES. Een groot deel hiervan bezoekt op 8 en 9 februari 2014 de 18e EmigratieBeurs voor daadwerkelijke sollicitatie naar buitenlandse banen uit het grote aanbod. Onder hen veel goed opgeleide vaklieden uit de bouw en transport, maar ook werkzoekenden met een hogere opleiding, zoals ingenieurs, IT-ers en medisch personeel.

Op uitnodiging van het UWV/EURES bezoeken zij met hun CV of ondernemersplan de EmigratieBeurs, en treffen daar werkgevers uit onder meer Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Canada, Caribisch Gebied en Australië.

Snel groeiende groep werkzoekenden kijkt over de grens voor een baan
UWV/EURES meldt dat het aantal ingeschreven werkzoekenden met de ambitie om in het buitenland aan de slag te gaan sterk is toegenomen. Belangrijke reden is de werkloosheid, die nog steeds oploopt.

“Was vroeger de liefde voor een ander land of de zoek tocht naar rust, ruimte en een natuurlijke omgeving het belangrijkste motief. Tegenwoordig is werk de belangrijkste drijfveer, naast de irritatie over toenemende criminaliteit, files en verslechterende mentaliteit”, aldus Tom Bey, Directeur EmigratieBeurs.

Ook emigratie-begeleidingsbureaus en vacaturebeurzen in de grensstreek signaleren deze nieuwe trend, en zien een steeds bredere oriëntatie bij mensen die werkloos zijn geworden. Werken over de grens is nu opeens een optie voor hen.

Europa’s grootste EmigratieBeurs
De EmigratieBeurs biedt het actueel aanbod aan direct beschikbare banen uit meer dan 100 landen. Deskundigen uit de verschillende landen en bedrijven adviseren vrijblijvend in 150 stands en 80 presentaties en workshops.

Naast de meer gebruikelijke emigratielanden zijn dit jaar ook Ecuador, Uruguay en zelfs (ondanks hun hoge eigen werkloosheid) Spanje en Portugal aanwezig. Alleen al de stand van UWV/EURES biedt een database met meer dan 2 miljoen vacatures over heel Europa. De EmigratieBeurs is hiermee Europa’s grootste evenement op het gebied van wonen, werken, studeren en ondernemen in het buitenland.

Opening door Ambassadeur van Canada samen met Voorzitter Raad van Bestuur UWV
Op zaterdag 8 februari 2014 om 10.00 uur zal Ambassadeur van Canada Dhr. J. Lambert samen met de Voorzitter van de Raad van Bestuur van het UWV Dhr. B. Bruins de EmigratieBeurs openen. Als booming economie met een groot tekort aan arbeidskrachten is Canada dit jaar gastland van de EmigratieBeurs. Diverse regio’s en bedrijven uit Canada zijn aanwezig op zoek naar arbeidskrachten en ondernemers.

Meer over de komende EmigratieBeurs op www.emigratiebeurs.nl.

Plaats een reactie