Rechter stelt VZVZ volledig in het gelijk

De rechtbank in Utrecht heeft woensdag 23 juli 2014 de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) in het gelijk gesteld door alle eisen van de VPHuisartsen jegens de VZVZ af te wijzen.

VPHuisartsen eiste onder meer onmiddellijke stopzetting van het gebruik van het Landelijk Schakel Punt (LSP) en andere werkzaamheden van de VZVZ, nu en in de toekomst.

De VZVZ reageerde bij monde van bestuursvoorzitter Ben van Miltenburg: “Dit is voor ons een positieve en belangrijke uitspraak. Wij kunnen ons nu weer volledig richten op ons werk voor zorgverleners en patiënten. De uitspraak is een bevestiging van de juiste koers van VZVZ en de zorgvuldige werkwijze van de betrokken zorgverleners in Nederland.”

“De VZVZ heeft altijd betoogd dat het LSP, de zorginfrastructuur van de VZVZ, van belang is voor kwaliteit van de zorg,” volgens Van Miltenburg. “De patiënt staat centraal in het zorgproces. Daarom is het zo belangrijk dat diens medische gegevens in het kader van zijn behandeling 24/7 beschikbaar zijn. Het LSP zorgt er voor dat die uitwisseling veilig en efficiënt verloopt.”

Van Miltenburg over het vervolg: ”Wij verwachten dat de uitspraak van de rechtbank een belangrijk signaal is voor nog meer zorgverleners om het LSP nu verder te gaan gebruiken. Dan kunnen patiënten er volledig op vertrouwen dat hun vitale gegevens beschikbaar zijn op het moment dat het echt nodig is. Dan is de patiënt de echte winnaar.”

Plaats een reactie