Receptenwedstrijd voor smaakvol koken met minder zout

Tijdens de maand mei 2013 inspireert de Nierstichting ‘kokend’ Nederland tot smaakvolle koken met minder zout. Veel zout heeft namelijk een direct schadelijk effect op de nieren.

Nierstichting: Minder zout, net zo lekker

Om te ervaren dat minder zout, net zo lekker is lanceert de Nierstichting samen met het culinaire online platform Smulweb en Radio 10 Gold een online receptenwedstrijd waarin smaakvol koken met minder zout centraal staat.

Doe mee en upload uw smaakvolle recept op www.gripopzout.nl. Zo inspireert u anderen met lekkere, zoutarme gerechten en maakt u kans op mooie culinaire prijzen.

Receptenwedstrijd, Grip op zout

Tot 31 mei 2013 kunt u uw zoutarme recept insturen op www.gripopzout.nl. Na afloop van de actieperiode beoordeelt een deskundige jury de ingezonden recepten en kiest drie winnaars. De hoofdprijs is een diner bij u thuis verzorgd door topkok Arjen Zeevenhooven. De 2e prijs is een BK pannenset en de 3e prijs een Magimix Foodprocessor.

Veel zout, niet goed
Veel zout is niet goed. Dat geldt voor iedereen en met name voor nierpatiënten. Naast het direct schadelijk effect op de nieren, verhoogt zout ook de bloeddruk en hiermee het risico op hart- en vaatziekten. Meer dan 85% van de Nederlandse bevolking gebruikt meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 6 gram. Veelal ongemerkt doordat de meeste voedingsproducten standaard erg veel zout bevatten.

Grip op zout
Onder de noemer Grip op zout wil de Nierstichting het zoutgebruik terugdringen door het bewustzijn te vergroten over de hoeveelheid zout die producten bevatten en de nadelige effecten van veel zoutgebruik. De Nierstichting pleit voor wettelijke normen voor zoutreductie en ondersteunt zorgverleners en nierpatiënten om het eetgedrag te veranderen. Met de receptenwedstrijd ‘Minder zout, net zo lekker’ inspireren en stimuleren wij mensen om smaakvol zoutarm te koken ter voorkoming van nierziekten.

Plaats een reactie