Reanimatie App 50.000 keer gedownload

De Reanimatie App van de Hartstichting blijkt een groot succes: inmiddels is hij meer dan 50.000 keer gedownload. De gebruikers ervan zijn enthousiast. De Reanimatie App helpt om de kennis van het reanimeren op te frissen en biedt ook audio-ondersteuning bij het verlenen van hulp tijdens een hartstilstand. De Reanimatie App is gratis en is bedoeld voor mensen die een reanimatiecursus gevolgd hebben.

De Reanimatie App is te verkrijgen voor iPhones en smartphones die draaien op Android. De App is o.a. te verkrijgen via hartstichting.nl/apps.

Feiten en cijfers
De Reanimatie App is ruim 34.000 keer gedownload door iPhone gebruikers en kreeg een waardering van een 4,7 uit 5. De App is ruim 16.000 keer gedownload door smartphones die draaien op Android. Hij werd door deze gebruikers gewaardeerd met een 5 uit 5.

Aantal overlevenden kan omhoog
Een hartstilstand treft buiten het ziekenhuis 300 mensen per week. Ongeveer 85% sterft aan de gevolgen daarvan. Dat aantal kan omlaag. Als binnen 6 minuten na een hartstilstand wordt begonnen met reanimatie waarbij een AED wordt gebruikt om het hartritme te herstellen, is de overlevingskans meer dan 50%.

Plaats een reactie