Raymond Lionarons voorgedragen voor eretitel Mednet Toparts 2010

Cardioloog Raymond Lionarons van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg is door zijn collega specialisten in het land voorgedragen voor de eretitel ‘Toparts 2010’ van Mednet. Donderdag 13 januari vindt de bekendmaking plaats in Houten door voormalig VWS-Minister Ab Klink.

Raymond (R.J.) Lionarons, cardioloog in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis Hardenberg voorgedragen voor Toparts 2010. (Foto: Léon van der Brug, Saxenburgh Groep)

Mednet is een interactieve informatiebron op medisch gebied, met een magazine en E-zine. Voor de vijfde keer op rij heeft Mednet een intercollegiale verkiezing gehouden voor Toparts van het jaar. Dit jaar hebben twaalf specialismen de kiesdrempel gehaald, waaronder cardiologie.

Dierbaren toevertrouwen
De vraag die collega specialisten moesten beantwoorden luidde: “Aan wie binnen uw eigen specialisme vertrouwt u uw dierbaren toe als zij medisch specialistische zorg nodig hebben?” Collega’s in den lande stellen blijkbaar zoveel vertrouwen in cardioloog Raymond Lionarons van het Hardenbergse ziekenhuis, dat dit heeft geleid tot zijn nominatie.

Toetsingscriteria zijn met name communicatieve vaardigheden, collegialiteit, innovatieve en wetenschappelijke bijdragen en technische vaardigheden.
“Er zijn veel competente artsen, maar weinig dokters die goed begrijpen dat de patiënt voor èchte zorg komt, méér dan het etaleren van academisch verkregen kennis en vaardigheden. De menselijke maat”, aldus een woordvoerder van Mednet. Blijkbaar herkennen veel collega’s deze eigenschap bij Lionarons. Lionarons zelf over zijn nominatie: “Ik voel me natuurlijk vereerd, maar het gaat altijd om de patiënt. De patiënt verkeert toch in een afhankelijke situatie ten opzichte van de arts. Daar dien je met respect op in te spelen.”

De cardioloog houdt behalve in het ziekenhuis in Hardenberg, ook spreekuur in Coevorden, Ommen en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Donderdag 13 januari om 16.30 uur zal oud-Minister Ab Klink bekend maken wie de Topartsen 2010 zijn geworden en of cardioloog Raymond Lionarons één van hen zal zijn. De verkiezing kent hoe dan ook geen verliezers. Het is geen manier om kwaliteit te meten, maar wel om aan te geven dat een voorgedragen specialist zijn werk erg goed doet.

1 gedachte over “Raymond Lionarons voorgedragen voor eretitel Mednet Toparts 2010”

  1. Zojuist, als broer van de trotse vader A.J.Lionarons,heb ik het heugelijke bericht over de benoeming van zijn zoon kennis genomen,en willen wij hierbij,onze hartelijke felicitaties en gelukswensen presenteren voor de bereikte mijlpaal.

    Beantwoorden

Plaats een reactie