Raymond den Boestert uitgeroepen tot Verteller van het jaar 2012

Raymond den Boestert, verteller en directeur van de Vertelacademie, is zaterdag 11 februari 2012 door de Stichting Vertellen uitgeroepen tot Verteller van het Jaar 2012. Een mooie opsteker voor een man die zijn leven in dienst heeft gesteld van het vertellen. Het komende jaar zal hij fungeren als ambassadeur voor het vertellen, een rol die hij eigenlijk al lange tijd vervult.

Collega-verteller en docent/staflid van De Vertelacademie, Pauline Seebregts, noemt het ‘verdiend’ dat Raymond den Boestert deze benoeming heeft gekregen. “Raymond den Boestert werkt al heel lang als professioneel verteller, sinds vijf jaar is daar de Vertelacademie bijgekomen, die in vijf jaar tijd enorm is gegroeid. In de nationale Stichting Vertellen zijn verhalenvertellers uit Nederland verenigd. De benoeming is dus een waardering, erkenning door zijn collega-vertellers in het land.”

Groei
De Vertelacademie begon in 2007 met vijftig cursusplaatsen. Inmiddels mag de school er driehonderd per jaar vullen, in vestigingen in Zwolle, Utrecht en België. Seebregts kenmerkt Den Boestert als ‘iemand die graag zijn kennis met anderen deelt, of dat nu professionals of amateurs zijn’. “Hij is altijd bezig om verbindingen te leggen. Hij probeert op alle mogelijke manieren het vertellen nationaal en internationaal op de kaart te zetten, zoals bijvoorbeeld in de Federation of European Storytellers (FEST). Daarin is hij echt bezig met een groter belang. Hij is een man met een missie.”

Mijlpaal
Voor Den Boestert is deze titel een aanmoediging en bevestiging dat hij op de goede weg is. “Een mijlpaal”, noemt hij het zelf. “Ik steek veel energie in samenwerkingsverbanden, met Verteltheater De Verhalenboot en Waterval Internationaal Vertelfestival in bijvoorbeeld. Zij hebben de podia die ik nodig heb voor mijn school en geven mogelijkheden en regie aan nieuwe vertellers. Ook werken we samen hard aan de ontwikkeling van nieuwe verteltalenten.” Onlangs maakte De Vertelacademie bekend dat ze haar vestiging in Antwerpen gaat verhuizen naar het Vertelkasteel in Alden Biesen, net over de grens bij Maastricht in het Vlaamse Bilzen. Door deze samenwerking ontstaat de mogelijkheid voor verhalenvertellers uit Vlaanderen en Nederland om samen te werken en kennis uit te wisselen op een van de meest tot de verbeelding sprekende vertelplekken in Europa.

Bevestiging
Seebregts noemt de benoeming een aanmoediging en bevestiging dat de ontwikkeling waarmee Den Boestert bezig is, door moet gaan. “Een soort mijlpaal van de weg die je hebt afgelegd. Een aanmoediging dat hij moet doorgaan met wat er gedaan moet worden.”

Meer informatie
www.vertelacademie.nl

Plaats een reactie