Radboud scoort hoog in onderzoek gesubsidieerd door Hartstichting

  0
  463

  De Nederlandse Hartstichting heeft de kwaliteit van haar onderzoeken gemeten. Jaarlijks investeert zij € 10 tot 15 miljoen in wetenschappelijk onderzoek. De meting beslaat alle onderzoek in de periode 1999-2007. In die tijd ontving ook het UMC St Radboud een aantal subsidies. Goed besteed geld, blijkt nu. Alle subsidienemers verrichten onderzoek op hoog niveau, waarbij het Radboud extra gunstig naar voren komt.

  Uitschieter
  De Hartstichting ging na hoeveel wetenschappelijke publicaties voortkwamen uit het onderzoek en in welke tijdschriften. Ook bekeek de stichting hoe vaak de publicaties geciteerd werden.

  In de periode 1999-2007 waren er 1353 wetenschappelijke publicaties. Alle verschenen ze in gerenommeerde tijdschriften. Hun gemiddelde citatiescore was 1,65. Dit betekent dat de publicaties 65% vaker geciteerd werden dan het wereldgemiddelde. De citatiescore van het UMC St Radboud was een uitschieter naar boven: 2,4.

  Het Radboud ontving in de periode 1999-2007 negen subsidies van de Hartstichting: drie voor Algemeen Interne Geneeskunde, twee voor Kindergeneeskunde, een voor Tumorimmunologie, een voor Cardiologie en een voor Endocrinologie.