UMC St Radboud organiseert innovatieve conferentie over zorg 2.0

0
614

‘Zorg 2.0’ is in de gezondheidszorg tegenwoordig een bekende term. Maar wat is het nu eigenlijk? En wat kun je er als medewerker in de zorg mee, in de dagelijkse praktijk? Veel mensen hebben vragen. En willen graag kennis uitwisselen en inspiratie opdoen. Het Nijmeegse UMC St Radboud zoekt naar een antwoord op deze behoefte met de conferentie ‘REshape: UnConference X Pecha Kucha’, op dinsdag 22 juni. Het UMC St Radboud kiest hiermee voor een bijzondere manier van confereren.

De organisatie verwacht ongeveer 90 deelnemers. Samen bepalen zij het programma van 14.00 tot 18.00 uur. Want dat is het idee van UnConference: er is geen vast programma. Per ronde krijgen maximaal tien deelnemers de gelegenheid hun dilemma, of hun vraag over zorg 2.0 op tafel te leggen. Alles kan. De andere deelnemers kiezen uit deze voorstellen een vraag waarover zij verder willen discussiëren. Omdat zij die vraag zelf ook hebben, of omdat zij hun kennis willen delen. De ontstane groepjes discussiëren vervolgens maximaal een uur over de geformuleerde kwestie met als doel de vragensteller verder op weg te helpen.

Kort en krachtige presentaties
’s Avonds, vanaf 19.30 uur, is het Pecha Kucha Event. Een Pecha Kucha is een krachtige presentatie van twintig dia’s, waarbij de spreker per dia slechts twintig seconden tijd heeft. Tien sprekers presenteren hun ideeën, producten en bespiegelingen op het gebied van zorg 2.0. Mensen uit de praktijk, want daar gaat het om. Sprekers zijn onder andere onderzoeker Joris Veltman (UMC St Radboud), theoloog en journalist Arjan Broers, ondernemer Ralf van der Zanden (Everdune) en HBO-V student Bram Hengeveld. Kijk voor de volledige lijst op www.reshapehealthcare.eu/statisch/sprekers/

Kennisborging 2.0
In een 1.0-omgeving komen de deelnemers bij elkaar. Maar de kennis wordt op een 2.0-manier verspreid. Via de ‘hashtag’ #reshapehc en het account @reshape (www.twitter.com/reshape) is de conferentie te volgen op Twitter. En op de LinkedIn group ‘REshape HealthCare’ kunnen de deelnemers na afloop van de conferentie verder discussiëren.

Meer informatie en inschrijven
De conferentie vindt plaats in de Researchtoren (NCMLS) op het terrein van het UMC St Radboud en duurt van 14.00 tot 21.00 uur. Het bijwonen van REshape: UnConference X Pecha Kucha is kosteloos. Drankjes tijdens de avond zijn voor eigen rekening. Inschrijven kan nog via www.reshapehealthcare.eu.

De volgende Reshapeconferentie is Medicine 2.0, zie www.zorg20.nl en www.TEDxMaastricht.com