Publiekslezing over innovaties bij hartklepoperaties

Als een hartklep vervangen moet worden, gebeurt dit meestal met een openhartoperatie. Maar sinds 2012 past Isala ook een nieuwe methode toe; via de liesslagader of kleine opening in de borstwand.

Pig Heart Surgery 2-7-2012 7-22-49 PMFotocredits: Eric Schmuttenmaer (cc)

Een behandeling die met name interessant kan zijn voor oudere mensen waarbij een openhartoperatie geen optie meer is.

Het Hartlongcentrum van Isala is één van de hartcentra in Nederland die een vergunning heeft gekregen om deze nieuwe methode te mogen uitvoeren. De nieuwe methode is minder ingrijpend, sneller en het herstel duurt korter.

Lezing
Voordelen, nadelen en hoe worden u en uw familie hier op voorbereid? En waarom is die hartklep eigenlijk zo belangrijk? U hoort het tijdens de lezing van de Publieksacademie op 14 oktober 2013.

Sprekers
De sprekers van deze avond zijn George Brandon Bravo Bruinsma, thoraxchirurg en Arnoud van ’t Hof, cardioloog. Beide sprekers zijn werkzaam bij Isala. Voor de uitvoering van hartklepoperaties is nauwe samenwerking vereist tussen cardiologen en thoraxchirurgen. Beide artsen hebben dus elk hun eigen rol bij de uitvoering van deze operaties. Niet verwonderlijk dus dat zij gezamenlijk op het podium staan. Gezamenlijk leiden zij geïnteresseerden door de materie en gaan ze graag in op vragen.

Gratis kaarten
De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij theater Odeon De Spiegel via tel. (038) 428 82 88. De lezing is ook te volgen via live de webstream op www.isalapublieksacademie.nl Met #IPA13 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend.

Partners
Isala organiseert al weer voor het derde jaar de Isala Publieksacademie. Dit zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van Isala. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis.

Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie.

Meer informatie
http://www.isala.nl/over-isala/publieksacademie

1 gedachte over “Publiekslezing over innovaties bij hartklepoperaties”

  1. ​Als je te horen krijgt dat je darmkanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Er komt veel op je af, en dat geldt ook voor mensen in de directe omgeving. Het is een emotionele tijd. Wat is er precies aan de hand, welke behandelingen zijn mogelijk, wat betekent dit voor het dagelijkse leven? Ook binnen het ziekenhuis gebeurt veel. Een patiënt ziet meerdere artsen, krijgt verschillende behandelingen en gaat van afspraak naar afspraak. Om zorgtrajecten goed op elkaar af te stemmen, werken alle specialisten van de Isala klinieken samen in het Oncologisch centrum Isala. Een uniek concept in Nederland. Tijdens de eerste lezing van de Isala Publieksacademie op 12 maart a.s. staat daarom het thema darmkanker op het programma en de rol van de regieverpleegkundige in het oncologisch centrum. Gratis kaarten voor deze lezing in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle zijn te bestellen via http://www.isala.nl De lezing is ook te volgen via live webstreaming.

    Beantwoorden

Plaats een reactie