Protestmanifestatie GGZ op woensdag 29 juni in Den Haag

Cliënten- en familieorganisaties in de ggz, verenigd in het Landelijk Platform GGz, bereiden een grootschalige actie voor om het harteloze bezuinigingsbeleid van minister Schippers aan de schandpaal te nagelen. Het beleid van minister Schippers wordt door het LPGGz als onmenselijk en discriminerend betiteld.

Vooral de eigen bijdrage in de ggz is onacceptabel. Daarmee wordt een stigmatiserend onderscheid gemaakt tussen de ggz en de somatiek. Een protestmanifestatie op 29 juni 2011 in Den Haag zal uiting geven aan het grote ongenoegen van ggz-cliënten en naastbetrokkenen door het onrecht dat hen wordt aangedaan.

Discriminerend
Iedereen heeft recht op een gelijke behandeling. Dat recht wordt door minister Schippers met voeten getreden. Zij maakt onderscheid tussen mensen met psychische aandoeningen en mensen met lichamelijke klachten. Waarom moet iemand met schizofrenie ongelofelijk veel meer betalen dan iemand met Parkinson? Wat is het verschil? Er is alleen maar een overeenkomst: ze hebben allebei recht op betaalbare zorg.

Grote gevolgen
Als ggz-cliënten door de hoge eigen bijdrage zorg gaan mijden, zijn de gevolgen onafwendbaar. Ze hebben dan geen toegang meer tot medicatie of andere vormen van hulp. Mensen kunnen op straat terechtkomen terwijl ze juist hulp en opvang hard nodig hebben. Mensen met een psychose kunnen anderen en/of zichzelf schade toebrengen als ze niet geholpen worden. En hoe zit het met mensen die gedwongen moeten worden opgenomen? Krijgen zij met terugwerkende kracht de rekening gepresenteerd?

Acties
Wij willen gelijkheid en rechtvaardigheid: betaalbare zorg voor iedereen. En daarom gaan we actie voeren. Het Landelijk Platform GGz bereidt een grote landelijke manifestatie voor in Den Haag op 29 juni. We werken hierbij nauw samen met GGZ Nederland, de NVvP en andere veldpartijen.

Kijk voor de locatie van deze protestmanifestatie op www.platformggz.nl

3 gedachten over “Protestmanifestatie GGZ op woensdag 29 juni in Den Haag”

  1. Het is een schande deze a sosiale bezuinigingen op de meest kwetsbaren die vaak ook nog van een uitkering moeten rond komen wat zowiezo geen vetpot is Ik zou deze minister en zijn gevolg eens even uitnodigen om eens mee te draaien in de psychiatrie voor een hele tijd ,kunnen zij meemaken hoe mensen met een psychische ziekte moeten leven en meemaken wat het betekend om er te werken Hopelijk komen zij dan tot inkeer en zien zij dat een psychische ziekte niet anders is als een lichamelijke ziekte Uit ervaring weet ik dat mensen met psychische klachten een boel lichamelijke klachten hebben dus is dat dubbel op Ik vind dat elke ziekte serieus genomen moet worden ,dus stop , het is genoeg geweest Ik zeg nee tegen de bezuinigingen

    Beantwoorden
  2. Waar zijn ze in Den Haag mee bezig? Beseffen ze wel wat ze ons aandoen? We worden al op alle mogelijke manieren uitgekleed en gekort. Op deze manier is er toch geen leven meer voor ons? We worden als het ware gedwongen om hier een eind aan te maken. Het word voor ons bijna onmogelijk gemaakt om een menswaardig bestaan op te bouwen en/of vast te houden wat we zo moeizaam hebben opgebouwd. Laten we nu weer over ons lot beslissen door mensen die het beter hebben en niet weten wat armoede is? MENSEN KOM HIER TEGEN IN OPSTAND. LATEN WE MET ZOVEEL MOGELIJK MENSEN NAAR DEN HAAG GAAN EN HET HUN DUIDELIJK MAKEN DAT DIT ZO NIET KAN DOORGAAN.!!!!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie