Protestloop tegen sluiting FPC Oldenkotte

Werknemers van het forensisch psychiatrisch centrum Oldenkotte in Rekken hebben samen met andere jusititiele inrichtingen (o.a. PI Karelskamp en FPC Veldzicht) een “Protest-loop” georganiseerd tegen het verlies van werkgelegeheid in Oost-Nederland.

Manifestatie FPC Oldenkotte

De protestbijeenkomst op de Oude Markt in Enschede begint vrijdag 29 maart 2013 om 19.30 uur. De “Protestloop” gaat om 20.00 uur van start.

Masterplan Dienst Justitiële Inrichtingen
Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie wil met het Masterplan Dienst Justitiële Inrichtingen 2013-2018 €340 miljoen bezuinigen. Dit moet worden gerealiseerd met een grootschalige invoering van meerpersoonscelgebruik en versobering van de detentieomstandigheden. Een van de gevolgen van dit Masterplan JDI is de voorgenomen sluiting van FPC Oldenkotte.

Vrijdag 22 maart 2013 kreeg FPC OIdenkotte te horen een van de drie tbs-klinieken te zijn die haar deuren moet sluiten. De medewerkers en patiënten willen de sluiting niet zonder slag of stoot ondergaan en organiseren daarom deze “Protest-loop” in Enschede. Om het protest te steunen kunt u de petitie ‘Stop sluiting FPC Oldenkotte‘ ondertekenen.

Plaats een reactie