Prominente Nederlanders presenteren prachtige ontwerpen op 13 maart in Masion de Bonneterie

In het kader van Internationale Vrouwendag, 8 maart, vragen modeontwerpers, prominente Nederlanders en Amnesty International deze maand aandacht voor de strijd tegen seksueel geweld in de Democratische Republiek Congo (DRC). Gevestigde en opkomende modeontwerpers onder wie Sheila de Vries, Jan Aarntzen en Marjoleine Innemee ontwierpen afgelopen maanden unieke creaties.

De kledingstukken zijn gemaakt van een speciaal bedrukte stof: een ‘pagne’. In Afrika zijn pagnes met een boodschap een veelvoorkomende manier van campagnevoeren tegen onrecht. Tijdens een speciale modeshow op het WOMEN Inc. Festival zaterdag 6 maart toonden Karin Bloemen, Wende Snijders, Gerda Havertong, Charlene, Denise Jannah, Ans Markus, Samira Bouchibti, Inge Ipenburg, Manuëla Kemp en Bracha van Doesburg de creaties.

Op zaterdag 13 maart om 15.00 uur presenteren enkele bekende Nederlanders de creaties opnieuw in de etalages van Maison de Bonneterie aan de Kalverstraat 183 te Amsterdam. Van 8 tot en met 17 maart zijn de creaties van de diverse ontwerpers te bekijken in de etalage en de winkel van Maison de Bonneterie.

De actie wordt afgesloten met een online-veiling van de ontwerpen, meer informatie hierover op www.amnesty.nl. De opbrengsten gaan naar projecten voor de slachtoffers in de DRC.

Plaats een reactie